Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Charlenes markering på nya bilderna med Albert – hemliga budskapet efter krisen

04 nov, 2022, 18:00 
Indra Nordemar

Furstinnan Charlene stal showen på röda mattan.

Annons
5 saker du inte visste om furstinnan CharleneBrand logo
5 saker du inte visste om furstinnan Charlene

Charlene och Albert har på sistone kunnat återgå till sitt normala. I över ett år har har de kämpat med Charlenes hälsa samtidigt som de brottats med skilsmässoryktena som länge florerat.

Men nu verkar det ha vänt för fursteparet. De senaste månaderna har de dykt upp på flera olika tillställningar tillsammans – och av bilder att döma verkar de lyckligare än på länge.

Senast på torsdagen syntes de på gala ihop i USA – och Charlene kom med ett budskap, men som troligen gick under radarn för de flesta.

Furstinnas Charlenes kris

Det var i början på förra året som allt förändrades för Monacos furstefamilj. Charlene begav sig till Sydafrika, där hon plötsligt blev sjuk. Det som började med en svårare bihåleinfektion slutade i operationer och kollaps, vilket även ledde till psykiska besvär för Charlene.

Annons

Men efter månader på ett behandlingshem i Schweiz kunde furstinnan äntligen återförenas med sin familj på hemmaplan i mars.

Ja, Monaco är ju hennes hem i första hand numera, men Charlene ser även Sydafrika som sitt hem. Det är ju där hon är född och uppväxt, där hennes älskade organisation verkar, där hon fortfarande har både familj och hem och där hon spenderade första halvåret som sjuk.

Landet ligger henne med andra ord väldigt varmt om hjärtat. Därför passade Charlene på att hylla sitt Sydafrika på gårdagens event.

Hemliga budskapet på galan

På torsdagskvällen ägde den årliga furstinnan Grace-galan rum i New York. Galan har fått sitt namn efter furst Alberts mamma, Grace Kelly, och hålls i syfte att samla in pengar till organisation med samma namn.

Självfallet var både Charlene och Albert på plats kvällen i ära – men Charlene stal showen.

När hon anlände till röda mattan iklädd en blommig armlös långklänning stal hon allas blickar. Klänningen med mönster likt en tavla kommer från Terrence Bray, en Sydafrikansk designer, som Charlene själv beskrivit som "sitt hemliga vapen". Det är nämligen inte första gången hon väljer att bära hans design, hon gör det med stolthet på större evenemang, för att lyfta sitt hemland.

Charlene och Albert på gala i New York.

Foto: TT

Annons