Charlenes och Alberts gemensamma beslut om framtiden

furstinnan charlene prins albert

Fursteparet i Monaco har klarat sig igenom några tuffa veckor och är nu ute på andra sidan. Nu berättar Charlene och Albert att de har tagit ett nytt beslut inför framtiden.

Furst Albert och furstinnan Charlene har haft en tuff start på det kungliga året 2020. Först florerade rykten om en eventuell splittring mellan paret, sedan insjuknade fursten i coronaviruset och nu senast kom rapporterar om att Monacos ekonomi har drabbats otroligt hårt av den världsomspännande pandemin.

Alla invånare i Monaco höll förstås andan när den 62-årige fursten smittades av coronaviruset. Det var några skakiga veckor och Albert separerades från sin familj, för att inte riskera att sprida viruset vidare till Charlene och tvillingarna. Men tidigare i april friskförklarades han och alla i furstedömet drog en lättnadens suck.

Charlenes oro för maken Albert

För Charlene var det här självklart en otroligt svår tid. Förra året blev hennes pappa allvarligt sjuk och dessutom förlorade hon två nära vänner. Därför blev hon förstås lite extra oroligt när maken testades positiv.

Nu har Charlene och Albert tagit ett gemensamt beslut för framtiden. I ett nytt pressmeddelande meddelar de att hovet i Monaco kommer att minska sina kostnader för att hjälpa landet i den ekonomiska kris, som har uppstått på grund av coronaviruset.

Charlene och Albert hålls nu åtskilda.

Furst Albert insjuknade i coronaviruset, men är i dag friskförklarad.

Fursteparets beslut för framtiden

Utgifterna ska reduceras med nästan 40 procent, från 13,5 miljoner euro till 8 euro. Samtidigt nämner Albert, i pressmeddelandet, att han tror att Monaco kommer att övervinna krisen.

Under påskhelgen publicerade fursteparet en privat film, där de kommenterade den tuffa tiden som varit. En ljus hälsning efter en mörk tid.

Foto: TT