Charles gick till attack mot Diana – hårda utspelet avslöjat

prinsessan diana

En ny dokumentär avslöjar splittringarna i det brittiska kungahuset. Och prins Charles hårda utspel mot Diana.
Här är Europas alla kungahus!
Slå på ljud

Prinsessan Dianas tragiska död i Paris chockade en hel värld. Efter den fruktansvärda olyckan har det kommit ett flertal böcker och dokumentärer som berättar historier om Lady Di. Dianas gifte sig med prins Charles, år 1981, men det blev inget lyckligt äktenskap. Istället förgiftades förhållandet av otrohet och hemligheter.

En ny dokumentär, om svägerskorna Diana och Sarah “Fergie” Ferguson, avslöjar att bröderna Andrew och Charles ofta jämförde sina fruar – på ett sätt som sårade Diana.

Utåt sett verkade allt frid och fröjd mellan Diana och svågern Andrew men i det nya dokumentärfilmen Fergie vs Diana: Royal Wives at war, får vi veta att det fanns många strider dem emellan.

Kungliga experter berättar att Dianas vänskap med Fergie, orsakade en hel del problem under hennes äktenskap med prins Charles.

prinsessan diana

Beteendepsykologen Jo Hemming belyser till exempel Charles hårda utspel mot Diana.

– Varför kan du inte vara mer som Fergie?, ska prinsen ha sagt enligt Hemming.

Hon fortsätter:

– För någon som redan har låg självkänsla, och känner sig sårbar, så var det inte bara en tillrättavisning. Det var en av de värsta anmärkningarna som Charles överhuvudtaget kunde säga.

Sarah “Fergie” Ferguson var gift med prins Charles bror Andrew. De kungliga svägerskorna framställdes som rivaler men sanningen bakom deras relation va att Sarah “Fergie” ansågs var manipulativ. Åtminstone om man frågar den kungliga experten Tom Quinn

– Prinsessan Diana var medveten om att Sarah var väldigt manipulativ. Bitvis var hon fruktansvärd avundsjuk på Fergie.

1996 skilde sig Diana och prins Charles, och Diana kunde starta ett nytt och hälsosamt liv. Men vi vet alla hur det gick sen. Idag är Sarah och prins Andrew fortfarande nära vänner. Hon bor till och med hemma hos honom på Park Lodge.

Anne

På slottsbalkongen med svägerskorna Fergie och Diana, 1986.

Foto: TT