Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charles hårda straff – sonen Harry blir av med titeln

08 aug, 2023, 17:30 

Kung Charles har fattat ett drastiskt beslut för sonen prins Harry.

Annons
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”Brand logo
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”

Det är få som har missat konflikten mellan prins Harry och Meghan Markle och resten av den brittiska kungafamiljen.

Efter att prinsparet under en längre tid vantrivts inom kungahusets väggar beslutade de sig i januari 2020 för att officiellt lämna det bakom sig – och flyttade då även från Storbritannien.

"Hertigparet av Sussex kommer inte att använda sina H.K.H-titlar eftersom de inte längre är arbetande medlemmar av kungafamiljen", skrev Buckingham Palace den 18 januari 2020.

Prinsparet lämnade det brittiska kungahuset i början av 2020.

Kung Charles hårda straff – sonen prins Harry blir av med titeln

Mycket har hänt sedan dess.

Annons

Paret bor sedan flera år tillbaka i Kalifornien i USA med sina barn Archie, 4, och Lilibet, 2, och träffar sällan kungafamiljen.

Vid början av året släpptes Meghan och Harrys Netflixserie där de berättade om sin tid i kungahuset och några månader senare publicerades prinsens skandalomsusade självbiografi "Spare".

Harry och Meghan bor sedan tre år tillbaka i USA.

Trots att paret inte längre är arbetande medlemmar av kungafamiljen har Harry fortfarande haft kvar titeln "Hans kungliga höghet" på kungahusets officiella hemsida.

Tills nu.

På tisdagen rapporterar nämligen brittiska Express att palatset nu officiellt tagit bort "H.K.H" från Harrys profil på hemsidan.

Detta kort efter att tidningen uppmärksammat att titeln funnits kvar i hela tre år efter att Meghan och Harry lämnade kungahuset.

Annons