Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Charles i sorg efter plötsliga dödsfallet inom familjen – nu agerar han

19 jun, 2024, 14:00 
Brittiska kungafamiljen är i sorg efter Thomas Kingstons död.
Annons
Nya uppgifterna om Sofias tiara • Estelles glada överraskning • Chocken: Alexandra byter namn – 3 kungliga snackisar från vecka 22!Brand logo
Nya uppgifterna om Sofias tiara • Estelles glada överraskning • Chocken: Alexandra byter namn – 3 kungliga snackisar från vecka 22!

Den 27 februari kom nyheten om Thomas Kingston hittats död. Sedan dess har den brittiska kungafamiljen befunnit sig i sorg. Inte minst hustrun Lady Gabriella Windsor, som öppenhjärtligt berättat om tragedin i ett uttalande.

– Det är med djupaste sorg som vi måste meddela att vår älskade make, son och bror Thomas Kingston har gått bort. Tom var en exceptionell man som lyste upp våra liv. Hans död kommer som en stor chock för hela familjen och vi ber om att få sörja ifred, sa hon.

Annons
Thomas Kingston och Lady Gabriella Windsor
Thomas Kingston och Lady Gabriella Windsor.MMVV / BACKGRID US / TT

Charles sorg efter beskedet

Lady Gabriella Windsor är syssling till kung Charles. Hon är dotter till prins Michael av Kent, drottning Elizabeths kusin, och i samband med Thomas död uttryckte även den brittiska kungafamiljen sin sorg.

– Kungen och drottningen har informerats om Thomas död och sörjer – tillsammans med prinsen och prinsessan Michael av Kent och alla de som kände honom – en mycket älskad familjemedlem. Deras Majestäter sänder sina innerliga tankar och böner till Gabriella och till hela familjen Kingston.

Annons

Charles fina gest

Sedan dess har Charles och resten av familjen visat sitt stöd. I helgen bjöds hon in till Buckingham Palace för att närvara på Trooping the Colour, en årlig militär ceremoni som utförs av Storbritanniens armé.

Strax efter bjöds hon in till det årliga eventet Royal Ascot, där sport möter mode och där hattarna står i fokus. Lady Gabriella fick då även den stora äran att åka kortege tillsammans med prinsessan Anne.

Royal Ascot har speciell betydelse för Lady Gabriella Windsor. Hon var med på eventet även förra året, då med Thomas Kingston vid sin sida.

Lady Gabriella Windsor
Lady Gabriella Windsor.David Betteridge Splash News / SplashNews.com

Foto: TT

Annons