Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charles ilska mot Camillas familj – avslöjas nu

18 jan, 2024, 18:00 
Pernilla Albinsson

Den nya kungliga biografin avslöjar kung Charles missnöje med Camillas familj.

Annons

Den 6 maj 2023 kröntes Charles till kung och hans fru Camilla till drottning. En historisk dag, men det var inte alltid säkert att han skulle få sin Camilla som sin drottning.

Här skriver kung Charles historia – inte hänt på över 70 år!Brand logo
Här skriver kung Charles historia – inte hänt på över 70 år!

Till en början var Camilla inte särskilt populär varken hos det brittiska hovet eller folket. Men hon lyckades ta sig igenom de tuffa åren med hjälp av humor.

– Man måste kunna skratta åt sig själv. Kan man inte det – då är det bara att ge upp, sade hon i en sällsynt intervju, gjord med Daily Mail 2017.

Dagen då Charles och Camilla kröntes bytte Buckingham Palace titel på Camilla, hon gick då från drottninggemål till enbart drottning. En markering som stärkte hennes status ännu mer i den brittiska monarkin.

Svårt att vänja sig vid sitt nya liv

Det var först efter den dåvarande drottningen Elizabeth officiellt stöttade Camilla som blivande drottning i sitt jubileumstal 2022 som det stod klar - Camilla skulle få bli drottning.

Annons

Men det tog tid för henne att vänja sig vid den nya titeln. Till en början reagerade inte Camilla när någon tilltalade henne med den nya titeln.

Camillas syster Annabel Elliot berättar i en ny kunglig biografi om familjens inställning till Camillas kungliga titel. Att hon är drottning tycker familjen är lite overkligt. Dessutom kommer hon inte undan med att bete sig kungligt hemma.

– Det finns en del nonchalans: "Du är inte drottning för oss", och liknande. Det blir ganska mycket sånt - tack och lov, säger systern Annabel.

Kung Charles och drottning Camilla vinkar till folket på sin kröning.
Drottning Camilla hade till en början svårt att vänja sig vid sin kungliga titel.

Sprickan mellan Charles och Camillas familj

Det var under den tid när det verkade som att Camilla aldrig skulle få titeln drottning fick hon istället ett smeknamn av sina nära och kära. De kallade hennes "Lorraine", vilket anspelar på franskans la Reine som betyder drottning.

Smeknamnet roade Camilla vid tillfället, men har rapporterats inte landat lika bra hos Charles.

– Hon såg alltid den roliga sidan av det - även om prins Charles inte gjorde det, säger en vän i den nya kungliga biografin.

Foto: TT.

Annons