Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charles krav på Kate – samtalet pågår bakom stängda dörrar

05 maj, 2024, 19:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Läget är fortsatt spänt.
Annons

Snart väntar en omtalad återförening i det brittiska kungahuset.

Prins Harry lämnar amerikansk mark för att resa tillbaka till Storbritannien, där han kommer medverka under tioårsjubileet av Invictus-spelen – en tävling han grundade för skadade soldater.

Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Inget återseende för prins Harry och prins William

Under sitt besök i hemlandet väntas han träffa sin pappa, kung Charles.

Men det blir inget kärt återseende för Harry och prins William under det tre dagar långa besöket. Det är nämligen fortfarande kyligt mellan bröderna efter att prins Harry lämnade kungahuset.

Inte ens verkar de gräva ned stridsyxan i tider av kris, som det ju varit i kungahuset den senaste tiden efter att både Charles och prinsessan Kate drabbats av cancer.

Annons

Prins Harry vill träffa Kate

Huruvida Harry får möjlighet att träffa Kate är ännu oklart. Det blir första gången han reser tillbaka till Storbritannien efter att prinsessan gick ut med sin diagnos och enligt hovexperten Ingrid Seward är William medveten om att Harry gärna träffar sin svägerska "eftersom de en gång stod varandra så nära".

Harry kallade också Kate för "systern jag aldrig fick men alltid önskat mig" i sina memoarer – så att de en gång stod nära är ett faktum.

Oklarheterna kring Kate – kommer hon träffa Harry?

Även om hovexperten bedömer det som "synnerligen osannolikt" att William vill passa på att träffa sin bror, är det inte helt säkert hur Kate känner.

– Det återstår att se om Kate är både redo och villig att ställas inför det. Har hon energin att försöka läka sprickan mellan bröderna eller föredrar hon att hålla sig i bakgrunden?, säger Ingrid Seward till Mirror.

Kates krav inför Harrys besök

Enligt henne finns det en faktor som skulle kunna avgöra om Kate väljer att träffa sin makes bror.

– Om kungen ber henne kommer hon att göra det. Men eftersom Charles är en känslig och förstående person är det osannolikt att han skulle be sin älskade svärdotter om en sådan tjänst. Tillfället måste vara det rätta och det är det inte nu.

Annons