Charles och Diana blir musikal på Broadway

Diana och Charles

Prinsessan Dianas liv blir nu musikal på Broadway och hela New Yorks societet väntar med spänning på vip-biljetterna. Premiären av "Diana" blir en gnistrande tillställning. Följ med bakom ridån i New Yorks Longacre Theatre!

Diana-musikalen hade världspremiär på La Jolla Playhouse i San Diego tidigare i år och blev en given succé. Det var utsålda hus varje kväll. Nu flyttar Charles och Diana in på Broadway och det blir en helt ny föreställning.

Diana

– Eftersom den gick så bra , är det dags att göra Diana ännu större. Musikalen flyttar till Longacre Theatre i New York och huvudrollsinnehavarna repeterar för fullt, berättar regissören Christopher Ashley för People Magazine.

Premiär för Diana i mars

Redan den 2 mars nästa år ska det bjudas på en försmak av showen och då får bland annat pressen ta del av skådespelet. Premiärdatumet är satt till den 31 mars 2020.

– Alla som är nå´t i New York väntar med spänning på den guldkantade inbjudan, skriver People Magazine.

Musikalen skildrar prinsessan Dianas liv före bröllopet och en stor scen är när hon skrider till altaret som brud och gifter sig med prins Charles under sång, pompa och ståt.

Diana

Jeanna de Wall har rollen som Diana och prins Charles spelas av Roe Hartrampf. Vidare kommer man att få se Erin Davie som Camilla Parker Bowles (som senare blev Camilla, hertiginna av Cornwall) och tvåfaldige Tony Award-pristagaren Judy Kaye kommer man att få se i rollen som drottning Elizabeth.

Tillbaka till Dianas 80-tal

Handlingen tar sin början 1981 och musikalen visar hur Diana förbereder sig för att gifta in sig i den brittiska kungafamiljen.

Diana

Showen belyser också äktenskapet med Charles och alla turer av besvikelse i triangeldramat, där Camilla dyker upp som prinsens hemliga älskarinna och stora kärlek. Det blir också scener med musik och sång då Diana blir omtalad i pressen och hur den enorma uppmärksamheten påverkar henne.

Charles och Diana

Prins Charles och Diana åker öppen bil genom st Columb i Cornwall vid ett besök 1983.

David Bryan, keyboardspelare i Bon Jovi, har haft ett finger med i uppsättningen. Det blir både klassiska melodier och popmusik. Även rockigare stycken från 80-talet framförs i musikalen.

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: