Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charles stora oro för barnbarnen – hoppas nu på förändring

22 maj, 2023, 12:30 

Kung Charles vill inte att barnbarnen ska göra samma misstag.

Annons

Livet som kunglig har sina fördelar – men också sina nackdelar. Att växa upp i offentligheten, där varje steg övervakas, kan ha sina baksidor och leda till nattsvarta rubriker.

Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgenBrand logo
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

Det är kung Charles medveten om. Han är därför mån om att barnbarnen prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis ska få en så normal uppväxt som möjligt.

Chandrika Kaul, professor i modern historia vid University of St Andrews, berättar i en ny dokumentär i Channel 5 att Charles inte vill något hellre än att barnbarnen ska få gå sin egen väg.

Annons
Kung Charles
Kung Charles är orolig för att barnbarnen ska göra samma misstag som honom.

”Hjälpa sina unga barnbarn”

1994 var Charles otrogen mot prinsessan Diana med drottning Camilla, en skandal han aldrig riktigt lyckats skaka av sig, och som han nu inte vill ska upprepa sig av yngre generationer.

– Jag tror att han vill försöka hjälpa sina unga barnbarn att få en så normal uppväxt som möjligt och skapa mer jordnära människor som är orädda för att visa känslor och självförtroendet att kunna gifta sig med vem de vill, säger Chandrika Kaul i dokumentären enligt Daily Mail och fortsätter:

Annons

– Och att ha ett lyckligt, framgångsrikt och tillfredsställt personligt liv.

Charles viktiga uppdrag: ”Måste förklara”

Journalisten Ayesha Hazarika betonar även att Charles kommer behöva få barnbarnen Charlotte och Louis, som inte är direkta tronföljare, att känna att de inte är ”den andre”.

– Han måste förklara för dem att de inte bara är de som blev över, att de inte bara är reserver, säger hon.

I dokumentären lyfts även Charlottes förmåga att tackla offentligheten, trots sin unga ålder, och att det vittnar om att hon kommer göra ett bra jobb som kunglig i framtiden.

Annons

– Hon är modig, hon är kraftfull och det är hon som bestämmer över sin storebror, säger Ingrid Seward, chefredaktör på Majesty Magazine.

Prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis
Prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis.

Foto: TT

Annons