Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Charles stora sorg – orden efter dödsfallet: "Bortom ord"

Charles stora sorg – orden efter dödsfallet: "Bortom ord"

Nu uttalar sig prins Charles om det fruktansvärda dödsfallet.

Här rycker Charles in som kung på viktiga dagen
0:39

Efter reklamen: Här rycker Charles in som kung på viktiga dagen

(0:39)

Slå på ljud

Prins Charles, 73, har i flera decennier tillbaka engagerat sig i välgörenhet på olika sätt.

Prinsen har flera välgörenhetsorganisationer med olika ändamål – något han även fört vidare till sönerna William, 40 och Harry, 37. Även prinsarnas mamma Diana var mycket engagerad inom välgörenhet.

En av Charles organisationer kallas för The Prince’s Foundation, som "förespråkar hållbara metoder för att bygga samhällen."

Prins Charles känslosamma ord efter tragiska dödsfallet

Organisationen har just nu bland annat ett fokus på miljöorsakerna till allergiska sjukdomar. Detta förklarar prinsen i ett uttalande efter att en 15-årig flicka vid namn Natasha Ednan-Laperouse dött till följd av just allergi, skriver Hello Magazine.

Flickan ska ha fått en anafylaktisk chock efter att ha ätit en smörgås på Heathrow flygplats 2016. Smörgåsen innehöll nämligen sesamfrön, vilket flickan var allergisk mot – och detta stod inte i innehållsförteckningen.

Två år senare initierade Charles att man skulle sammanföra världens ledande allergi- och miljöexperter, för att genomföra en utredning om den växande frekvensen av allergier bland ungdomar.

Prins Charles var djupt berörd av den fruktansvärda händelsen.

Foto: TT

Prinsen uttalade sig om flickans tragiska död förra veckan, under en konferens som anordnats av föräldrarna.

Jag berördes bortom ord av Natasha Ednan-Laperouses tragiska död och hur hennes föräldrar osjälviskt har ägnat sig åt att förhindra att andra familjer lider på samma sätt, sa Charles.

– Det är därför som Prince's Foundation bjuder in ledande forskare och experter inom området för att ta itu med miljöorsakerna till allergiska sjukdomar, så att inga fler liv går förlorade i onödan på grund av allergiska reaktioner.