Charles stora svek! Gör sig av med det mest värdefulla i Elizabeths liv

Kung Charles och drottning Elizabeth

Kung Charles tar farväl av en långvarig tradition!

Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen
0:52

Efter reklamen: Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

(0:52)

Slå på ljud

De fyrbenta, majestätiska och galopperande djuren var drottning Elizabeths stora passion. Som ung visade hon ofta upp sig på hästryggen och det var tydligt att hon hade en fallenhet för avancerad ridkonst.

Hon brann också för hästsport och beskrevs som närmast fanatisk. Intresset började i ung ålder, då hon köpte in flera hästar som sedan fick vissa upp sig på diverse galopptävlingar.

Innan sin död var hon stolt ägare till några av världens bästa tävlingshästar. Förra året 2021 blev också det bästa, då hennes hästar vann 36 lopp och hon drog in flera miljoner på hästarnas framgångar.

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth älskade att rida.

PA Archive

Kung Charles stora svek

Men traditionen kommer inte leva vidare med Charles som kung. Han är inte alls lika intresserad av hästar som sin mor och bryter nu mot en tradition som sträcker sig över flera årtionden.

Enligt Daily Mail är det bland andra hästen Just Fine, som var den första hästen att vinna för den nya kungen, och drottningen sista vinnare, Love Affairs, som kommer att läggas ut till försäljning.

Totalt rör det sig om 12 hästar och enligt en källa nära kungafamiljen kommer avelsverksamheten att avvecklas successivt de kommande tre åren.

Kung Charles och drottning Camilla

Kung Charles och drottning Camilla besöker sina hästar.

ROTA

Charles makabra beslut – går emot Elizabeths önskan

Flera hästar påverkas framöver

Källan hävdar att det till och med kan bli så illa att man avslutar med avelsverksamheten helt och hållet, och att enda sättet att få ta del av de kungliga hästarna i framtiden blir på museum.

Samtidigt kommer kung Charles ha kvar några av sina tävlingshästar och fortsätta vara en del av hästkapplöpningsbranschen.

– Önskan är att fortsätta med traditionerna och förbindelserna med Royal Ascot, men inte i samma skala som Hennes Majestät eftersom hon hade en så stor passion för hästar.

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth var onekligen skicklig på hästryggen.

PA

Foto: TT