Charles vändning mitt i krisen – slår Elizabeth med hästlängder

28 dec, 2022, 15:30 

Kung Charles stora succé.

Annons

Drottning Elizabeth finns inte längre med oss. Den 8 september drog hon sina sista andetag och lämnade ett stort tomrum efter sig. Efter sina 70 år på tronen hade hon gjort djupa avtryck och bjudit på otaliga minnen.

I sju decennier har hon dessutom levererat ett jultal till britterna varje år. Nu har den stafettpinnen förts över till kung Charles, som under juldagen höll sitt allra första jultal.

Inför jultalet var det många på sociala medier som var oroliga att han skulle förstöra den fina traditionen. Men i stället för ett fiasko, verkar han ha slagit tittarrekord.

Drottning Elizabeths jultal
I sju decennier var det drottning Elizabeth som talade till det brittiska folket på juldagen.

Charles glädje – krossar alla rekord

Recept.se Nyhetsbrev

Enligt BBC hade hela 10,7 miljoner människor bänkat sig framför tv:n för att lyssna på talet, vilket är den högsta tittarsiffran någonsin och två miljoner fler än föregående år.

Annons

Talet hölls i St Georges Chapel, Windsor Castle, nära där hans föräldrar ligger begravda. I talet nämnde han både Elizabeth och prins Philip, innan han gick vidare för att tacka folket.

– Jag påminns om de djupt gripande brev och meddelanden som så många av er har skickat till min fru och mig, och jag kan inte tacka er nog för den kärlek och sympati ni har visat vår familj, sa kungen.

Julen är en särskilt svår tid för alla oss som har förlorat en närstående.

Charles vändning mitt i krisen

För Charles är det säkert extra betydelsefullt att få ta del av allt stöd. Senaste tiden, med dokumentären Harry & Meghan, har nog varit tuff och han greppar säkert efter alla glädjebesked han kan tänkas få.

Kungen fortsatte sedan sitt högtidliga tal med att referera till den populära jullåten ”O Little Town of Bethlehem” och sångraden ”på mörka gator lyser evigt ljus”.

– Min mors tro på ljusets kraft var en väsentlig del av hennes gudstro, men också hennes tro på människor. Det är en övertygelse som jag delar av hela mitt hjärta, fortsatte Charles.

Kung Charles
Kung Charles höll för allra första gången ett jultal till det brittiska folket – och slog alla tiders tittarrekord.

Foto: TT

Annons