Charlotte Casiraghi ny modell för Gucci

Ska prinsessan Carolines dotter Charlotte Casiraghi bli räddningen för modeföretaget Gucci?

Det en gång så glamourösa Gucci har det senaste decenniet legat i bakvattnet efter mer trendiga modehus. Gucci har ansetts lite för damigt, rent av tantigt, inget märke för unga, trendkänsliga och välbärgade kvinnor. Med ett undantag – Charlotte Casiraghi, 25.

Sparsmakad stil

Prinsessan Carolines dotter bär ofta Gucci och dess kreative chef Frida Giannani skapade för två år sedan en uppsättning eleganta tävlingsridkläder exklusivt för Charlotte, plagg som aldrig har funnits till försäljning. Stilsäkra Charlotte syns ofta på de stora modehusens visningar och hennes sparsmakade eleganta stil kopieras av unga kvinnor över hela världen.

Och nu har Gucci äntligen fått upp ögonen för vilket reklamvärde Charlotte Casiraghi har och har gjort henne till företagets nya ansikte. Det är Charlotte vi kommer att få se i deras annonser och reklamfilmer och förhoppningsvis kommer hon att lyfta såväl Guccis anseende som vinst.

På omslag

Guccis tidigare ansikte var skådespelerskan Evan Rachel Wood från True Blood, men nu har hennes kontrakt gått ut. Vad Charlotte får för lön av Gucci är superhemligt, men det handlar förstås om miljonbelopp. En säker investering, Charlotte förekommer redan ofta på modemagasinens omslag och hör till de mest fotograferade kungligheterna i världen.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Charlotte Casiraghi lämnar nya pojkvännens våning››

Charlotte Casiraghi har övergivit sin pojkvän Alex?››

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: