Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chefredaktör Johan T Lindwall: "Kungen är väldigt frikostig med kungliga titlar"

09 mar, 2018, 11:35 
AvRed Aktionen
En ny prinsessa av Sverige är född. Vi vet att prinsessan Madeleines nya barn kommer att få en kunglig titel. Chefredaktör Johan T Lindwall skriver om dagens stora nyhet!
Annons

Det blev en prinsessa!

Nya kungliga familjemedlemmar är alltid högsta vinsten för monarkin. Födslar, dop och framför allt bröllop gör att populariteten skjuter i höjden och får republikanerna att skaka.

Men om vi ska vara helt ärliga så kommer den nya lilla prinsessan, som har nummer tio i tronföljden, förmodligen inte att spela någon större roll för monarkin eftersom prinsessan Madeleines barn per automatik hamnar längst ner i tronföljden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungen har ända sedan prinsessan Estelle föddes varit väldigt frikostig med kungliga titlar.

Estelle som en dag blir kronprinsessa och senare drottning av Sverige ska självfallet ha en kunglig titel. Det gäller även prins Oscar då hans mor kronprinsessan Victoria en dag blir drottning av Sverige.

Om prins Carl Philips och prinsessan Madeleines respektive barn ska ha kungliga titlar går åsikterna isär. Kungens fyra systrars barn fick aldrig några titlar. Det var en annan tid då man höll strikt på traditionerna, och det går såklart inte att jämföra med de kungliga barn som föds i dag.

Annons

Ni som kan er kungliga historia minns alla bråk som har varit kring prinsarna som blev av med sina titlar. Prins Sigvard, bror till vår nuvarande kungs far Gustaf Adolf, slogs ända in i det sista för att få tillbaka sin kungliga titel, men förgäves.

Jag personligen älskar att kungen delar ut prins- och prinsesstitlar till alla de nya kungliga medlemmarna som i dag föds i Sverige. Det stärker monarkin – alla älskar en liten prins eller prinsessa!

Den nya lilla kungliga familjemedlemmen föddes i Sverige, men prinsessan kommer att bo utanför landets gränser. Madeleine och Chris har sedan länge sitt hem i England och där kommer de stanna ett bra tag framöver.

Med kunglig födsel kommer även ett kungligt dop. Räkna med ett sådant i slutet av maj eller i början av juni. Det blir säkert ute på Drottningholm och inbjudna kommer närmaste familjen att vara, och vi ska alla frossa i de fina klänningarna!

Annons

Jag har tidigare skrivit att 2018 kan bli ett kungligt superår och så kommer det ju bli.

Vad jag ser fram emot mest? Kläderna, smyckena och gästerna! Vilka kungliga supermånader vi har framför oss! Och det är med Svensk Damtidning du får den mest initierade, kunniga och underhållande rapporteringen.

Välkommen till det kungliga superåret!

Och än en gång, välkommen Sveriges allra senaste lilla prinsessa! Du var efterlängtad.

Annons