Chockbeskedet – Charlene av Monaco akut inlagd på sjukhus

Charlene av Monaco

Nu avslöjas det att Charlene av Monaco har fått bli akut inlagd på sjukhus.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 35?
Slå på ljud

Furstinnan Charlene har de senaste månaderna befunnit sig i hemlandet Sydafrika utan möjlighet att ta sig hem. I Monaco har tongångarna låtit oroliga – och med all rätt.

Charlene var i Sydafrika på en jobbresa när hon insjuknade. Första beskedet var att furstinnan drabbats av en öron-näsa-hals-infektion.

– Inledningsvis skulle jag vara här i tio till 12 dagar, tyvärr hade jag problem med att tryckutjämna öronen och fick genom läkare reda på att jag hade bihåleinflammation och en rätt allvarlig sådan, sa Charlene i en intervju.

Charlene av Monaco kollapsade – blev akut inlagd på sjukhus

Nu har allvarliga uppgifter om 43-åringen nått världspressen. I onsdags kollapsade Charlene plötsligt i stugan där hon vistas och fick föras akut till sjukhus. Hon blev tack och lov utskriven dagen därpå, vilket vittnar om att hon mår efter omständigheterna bra. Men oron bland hennes många beundrare lär inte ha stillats för det.

Bakgrunden till Charlenes allvarliga hälsoproblem är komplikationer som uppstod efter att hon gjorde ett kirurgiskt ingrepp i våras. Charlene berättade själv nyligen i en intervju med radiostationen South Africa Radio 702 att hon då gick igenom ett så kallat sinuslyft (där man ”lyfter” bihålorna) – och att detta gjordes inför att hon skulle sätta in tandimplantat.

Nyligen flög furst Albert och tvillingarna Gabriella och Jacques ner till Kwazulu Natal för en återförening. På bilder ser man hur Albert och en märkbart tagen Charlene omfamnar varandra.

"Lång och smärtsam"

För Charlene är det troligen en enorm tröst att ha Albert och Gabriella och Jacques på plats i Afrika. Hon har lidit mycket värre av sin sjukdom än vad omvärlden kunnat ana.

– Återhämtningsperioden är lång och smärtsam och omöjliggör fortfarande flygresor mellan procedurerna, eftersom det med säkerhet kommer att påverka behandlingen, har Charlene sagt till Channel 24.

– Vägen framåt är lång och smärtsam.