Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chockbeskedet! Drottning Margrethe kan blivit smittad på begravningen

22 sep, 2022, 16:30 
Chockbeskedet! Drottning Margrethe kan blivit smittad på begravningen
Foto: TT

Drottning Margrethe är plötsligt sjuk. Var blev hon smittad?

Annons
Här anländer kungen och Silvia – hederplats på första radenBrand logo
Här anländer kungen och Silvia – hederplats på första raden

Det var under onsdagen som det danska hovet meddelade att landets statschef, drottning Margrethe hade konstaterats positiv för covid–19.

Såklart är det mycket beklagande att drottningen har åkt på smittan igen, hon har nämligen haft covid–19 en gång tidigare.

Ännu mer beklagande är det att drottningen har varit ute och rest och deltagit i flera sammanträden de senaste dagarna, alla med många deltagare.

Annons

Drottningen var på Elizabeth begravning – sjuk onsdag

Drottning Margrethe var en av gästerna på måndagens stora begravning. Innan dess hade hon även medverkat under ett annan sammanträde för kungligheter under söndagen.

Elizabeths begravning hade runt 2000 gäster. Gästerna satt tät intill varandra i den välfyllda kyrkan. På onsdagen bekräftades det att drottning Margrethe fått corona. Drottning Margrethe hade då suttit bredvid sitt sällskap kronprins Frederik och hon satt även nära kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Kungligheterna satt mycket nära danska drottningen. Foto: TT

Det är väldigt oklart när och var drottningen blivit smittad men klart är i alla fall att hon nu behöver ställa in framtida uppdrag. Hon befinner sig för närvarande på Fredensborg slott för att kurera sig.

Begravningsgästerna riskerar att vara smittade

Om drottningen har blivit smittad under begravningen eller redan kunnat smitta på begravningen återstår att se. Danska Billed Bladet skriver att drottningens insjuknande har gjort många frågvisa.

Ingen kunglighet som satt nära drottningen har konstaterats positiv för covid–19 i skrivandets stund.

Foto: TT

Annons