Chockbeskedet från Meghan och Harry – egna orden efter tystnaden

Meghan Markle prins Harry

FACUNDO ARRIZABALAGA

Meghan och Harry har för första gången berättat i detalj om innehållet i sin nya serie.

Slå på ljud

Prins Harry och hertiginnan Meghan avslöjade redan förra sommaren att de skrivit kontrakt med Netflix för att producera material till dem, men hittills har ingen vetat vad det ska handla om – förrän nu.

Harry och Meghans nya serie; Det Sska den handla om

Och det är såklart et ämne som berör en fråga som ligger dem väldigt varmt om hjärtat, nämligen parasport.

Deras första serie för Netflix ska följa turneringen Invictus Games och produceras av deras egna bolag Archewell Productions. Den kommer följa idrottare som förbereder sig för turneringen som går av stapeln 2022.

Det är prins Harry som var initiativtagare till tävlingen från allra första början, och har infallit årligen sedan 2014.

Det är medlemmar från militären i flera olika länder som på olika sätt skadats i tjänst som möts i olika grenar.

Harry och Meghans kontrakt med Netflix uppges vara värt miljontals pund. I den här serien agerar Harry exekutiv producent och han kommer dessutom vara med i rutan själv.

Meghan och Harry gör ny tv-serie

Prins Harry och Meghan Markle på Invictus Games.

Copyright Rex Features Ltd 2012

”Ända sedan den allra första Invictus Games år 2014 har vi vetat att varje deltagare kommer bidra på deras egna exceptionella sätt för att skapa en mosaik av uthållighet, beslutsamhet och problemlösning.” skriver prins Harry i ett uttalande.

”Den här serien kommer ge communities över hela världen ett fönster in till de rörande och motiverande historier som om de tävlande som är på väg mot tävlingarna i Nederländerna nästa år.” fortsätter han.

Foto: TT