Chockbeskedet! Prinsen säger upp sig – flyr landet efter splittringen

Frederik, Marie, Joachim och Mary

Prins Joachim har fattat ett stort beslut.

Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!
0:42

Efter reklamen: Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

(0:42)

Slå på ljud

I drygt två år har prins Joachim arbetat på den danska ambassaden och verkat som försvarsattaché och länk mellan det franska och det danska försvaret.

För Billed-Bladet berättar nu prins Joachim att han inte kommer jobba kvar på ambassaden. Han och familjen har även planer på att flytta från den lyxiga våningen i Paris och lämna landet.

Det är ett fantastiskt jobb, men det stannar här i sommar, det gör det, säger prins Joachim till Billed-Bladet.

Prinsessan Marie och prins Joachim

Prins Joachim och prinsessan Marie lämnar Frankrike.

Martin Sylvest

Det kan prins Joachim göra nu

Det är oklart vad som kommer hända med prins Joachim och familjen nu. Hovexperten Marianne Singer har pratat med honom och säger att det finns många vägar att ta framöver.

Prinsen har stor kunskap med sig nu, vilket gör att han inte kommer att ha några svårigheter att landa ett nytt militärt toppjobb. Man ser tydligt hur mycket erfarenhet arbetet på ambassaden har gett honom, så han är väl rustad för att ta nästa steg i karriären, säger hon.

Sprickan mellan Marie och Mary växer – drottningen indragen i konflikten

Kan flytta tillbaka till Danmark

Den senaste tiden har varit minst sagt turbulent för prins Joachim och hans familj. För några veckor sedan kom beskedet att hans fyra barn inte längre får kalla sig prinsar och prinsessor.

Drottning Margrethes besked slog ned som en bomb i Danmark och prins Joachims relation till den danska kungafamiljen har varit minst sagt frostig sedan dess.

För två veckor uttalade sig kronprins Frederik om händelsen för första gången.

– Min mamma har gjort det här beslutet på egen hand, det är vad hon kan göra och vad hon vill göra. Hon tyckte att tiden var inne att ta beslutet som jag också står bakom och ser som rätt sak att göra, sa han till danska B.T.

Trots detta kan det bli så att prins Joachim nu återvänder till sitt hemland.

Som jag förstod det på prinsen har han inte uteslutit möjligheten att flytta tillbaka till Danmark. Joachim och Marie har kvar sin bostad i Klampenborg, säger Marianne Singer.

Kronprins Frederik

Relationen mellan prins Joachim och kronprins Frederik har varit frostig senaste tiden.

UK / dana press

Foto: TT