Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Chockbeskedet till Victoria – skakas av uppgifterna om dödsfallet: ”Vi vet inte i nuläget”

14 dec, 2022, 17:56 
Indra Nordemar
Victoria och Madeleine har nåtts av ett oroande besked.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är kungafamiljens bästa vänner!Brand logo
Här är kungafamiljens bästa vänner!

Det har varit en dramatisk och tragisk dag på Furuviksparken i Gävle.

Allt började med att tre schimpanser rymde från hägnet ut till parkområdet. I samband med jakten på de som var på rymmen, tog sig ytterligare två ut. Fyra av dem sköts och har nu avlivats.

En av de schimpanser som bott på Furuviksparken är Santino. En speciell schimpans som också har en speciell plats i kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines hjärtan.

Victorias och Madeleines oro efter skjutningarna

Om Santino är en av de som avlivats är dock i nuläget oklart.

– Vi vet inte i nuläget vilka schimpanser det rör sig om. Det är en pågående situation men så fort vi vet mer kommer vi att delge, säger informationschef Annika Troselius till Svensk Dam.

Annons

Vad är det som var så speciellt med Santino då? Jo, han är nämligen konstnär.

Sålde tavlor för 10 000 kronor styck

När han kom till Sverige från München zoo tvingades han sitta i karantän. Han fick då målarfärger vilket slutade med att han utvecklade en talang – hans tavlor såldes sedan för 10 000 kronor styck. Och bland ägarna finns Victoria och Madeleine.

– Det är roligt att tavlorna, förhoppningsvis, sitter på Slottet, har Ing-Marie Persson, primatansvarig vid Furuvik, tidigare sagt till Expressen.

Victoria har en förkärlek till djur och schimpanserna är förstås också en hjärtefråga. I samband med sin 25-årsdag skänkte hon 100 000 kronor Sweden Chimpanzee Trust. Då fick hon en tavla som tack av Santino.

Foto: TT

Annons