Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken efter Madeleines beteende med Chris bland folk – fångas på bild

22 maj, 2023, 11:30 

Prinsessparet förvånade alla på plats.

Annons
Hovet: Så mår Leonore nu • Victorias otroliga glädjebesked • Kungens comeback efter sjukdomen – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Hovet: Så mår Leonore nu • Victorias otroliga glädjebesked • Kungens comeback efter sjukdomen – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill träffades i staden som aldrig sover, och har gemensamma vänner att tacka sin eviga kärlek. Madeleine, som precis tagit sig igenom ett enormt kärleksvek, behövde inte vänta länge innan Amors pilar var framme igen.

Men deras relation kom för många som en chock – och det är en specifik händelse som sticker ut.

Prinsessan Madeleine lämnade landet efter sorgen

Ja, prinsessan hade packat sina väskor och lämnat Sverige efter den brutna förlovningen med Jonas Bergström. Uppgifter i pressen om en otrohetsaffär blev droppen, och hon valde att fly all uppmärksamhet i hemlandet.

Och tur var väl det, där väntade affärsmannen Chris O'Neill, som senare skulle komma att bli hennes äkta make och far till hennes tre barn.

Annons

Det var den 25 oktober som hovet meddelade deras förlovning, och just förlovningen brukar ju vara något av en "vändpunkt". Det är först då kungligheternas partners dyker upp på kungliga uppdrag och tillställningar, även om de synts offentligt redan innan dess.

Men Chris O'Neill, som vi nu känner som mer anonym, hade andra planer. Madeleine såg till att markera rejält.

Bilden på prinsessan Madeleine och Chris O'Neill chockar

Det var en januarikväll i New York, och Madeleine som hade ställt in kungliga uppdrag innan skulle iväg.

– Konserten skulle hållas i Carnegie Hall en sen kväll i januari och Madeleine var den som skulle förgylla tillställningen, berättar Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons

Men Madeleine kom inte ensam.

– När Madeleine klev ur bilen så var det en ung man som höll upp dörren åt henne, säger han.

Mannen var Chris O'Neill, och det var ett synnerligen oväntat drag från prinsessan – som chockade pressen.

– Hon hade utan att prata med någon annan tagit med sin ännu inte officiella pojkvän på ett offentligt uppdrag för kungahuset, säger Johan T Lindwall och förklarar att det säkerligen var ett medvetet val av Madeleine. Hon visste om att folk skulle se dem.

Chris O'Neill bär ett paraply över prinsessan Madeleine
Här förvånade Chris och Madeleine alla.

Varken kronprinsessan Victoria eller prins Carl Philip hade tagit med sina respektive på kungliga uppdrag innan en förlovning, och hovet visste inte om att det hade hänt. Så varför gjorde Madeleine denna markering?

– Min teori är att Madeleine med sitt agerande vid Carnegie Hall ville skynda på processen med eventuell framtida förlovning och bröllop, säger Johan T Lindwall i boken Madeleine – prinsessan privat.

Foto: TT

Annons