Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken efter ovanliga händelsen på slottet – Silvia märkbart tagen

27 apr, 2024, 15:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Händelsen lämnade ingen oberörd.
Annons

I dagarna har både kungen och drottningen varit ordentligt sysselsatta.

Mestadels av tiden har lagts på det finska statsbesöket, där kungaparet stod värdar för den nyvalda presidenten Alexander Stubb, 56, och hans engelskfödda fru Suzanne Innes-Stubb, 54, som är jurist.

Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!Brand logo
Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!

Finska statsbesöket i Stockholm

Kungen och drottningen hade öppnat dörrarna till den elva rum stora gästvåningen i slottet, där presidentparet bodde under sin vistelse i Stockholm.

Under dagarna i huvudstaden åkte bägge paren kortege genom Stockholm i den kyliga vårluften, innan det var dags för en uppklädd galamiddag.

Annons

Kungaparet och presidentparet i Göteborg

Men det var inte bara Stockholm som fick finbesök av kungen, drottningen, presidenten och Finlands "first lady".

Bara någon dag senare begav de sig till Göteborg, där de träffade studenter på Göteborgs universitet, besökte Göteborgs hamn, Älvsborgs amfibieregemente och lunchade hos landshövding Sten Tolgfors och hans fru Karin.

Besöket i storstaden avslutades med en svarsmottagning på Göteborgs konstmuseum där presidentparet stod som värdar som ett "tack för senast".

Tacket var främst för den ståtliga galamiddagen som hölls på slottet kvällen innan, där god mat och härlig musik stod för stämningen.

Härliga ögonblicket på slottet

Och det var ingen mindre än artisten Miriam Bryant som entrade scenen – väldigt passande, i och med att hon har en en finsk-karelsk mamma och därför kan prata finska.

Annons

Och det blev ett rörande ögonblick under hennes sång när hon framförde låten ”Mustelmilla (Mi Amor)” för kungaparet, presidentparet och resterande gäster.

Se bara här! Så vackert!

Annons