Chocken! Elizabeth inlagd på sjukhus – hovet kommenterar drottningens hälsa

Drottning Elizabeth inlagd på sjukhus

Elizabeth har tillbringat en natt på sjukhus, meddelar Buckingham Palace. Många britter oroar sig över drottningens hälsa.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 40?
Slå på ljud

Hur mår Elizabeth? Det var många som blev oroliga, tidigare i veckan, då drottningens officiella resa till Nordirland plötsligt ställdes in på läkares inrådan.

– Drottningen har motvilligt accepterat denna medicinska bedömning och har gått med på att vila under de kommande dagarna, skrev det brittiska hovet i en kommuniké, och la till att beslutet inte är coronarelaterat.

Drottning Elizabeth ställde in resa och fick åka till sjukhus

Och nu kommer nästa oroliga besked. Elizabeth avstod inte bara sin resa – hon har dessutom tillbringat en natt på kung Edward VII: s sjukhus i centrala London. En talesperson berättar att sjukhusbesöket inte har någonting att göra med coronaviruset och att det istället handlade om "förundersökningar". Samtidigt lugnar man allmänheten genom att säga att drottningen är på gott humör och befinner sig på Windsor igen, för några dagar vila.

Brittisk media rapporterar också att Elizabeth var tillbaka vid sitt skrivbord, hemma på slottet, redan under torsdagen och att hon var pigg nog att ägna sig åt lättare arbetsuppgifter. Hon ska fortsatt vara besviken över att resan till Nordirland ställdes in.

Foto: TT