Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken för norska kungafamiljen – prinsessan dyker upp i realityserie

15 jun, 2023, 16:30 
Kung Harald och prinsessan Märtha Louise
Norska prinsessan Märtha Louise ska vara med i en realityserie!
Annons

Märtha Louise är inte rädd för att gå sin egen väg – milt uttryckt. Den frispråkiga prinsessan har ju exempelvis drivit en egen änglaskola, hållit i kurser i andlig utveckling och anser sig vara synsk.

Hon har dessutom valt en minst lika kontroversiell livspartner. Derek Verrett, schaman av sjätte graden, livscoach åt Hollywood-stjärnor och förespråkare av alternativmedicin.

Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”Brand logo
Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”

Prinsessan Märtha Louise med i realityserie

Kung Harald och prinsessan Märtha Louise
Hur ska det gå för din dotter, Harald?

Men nu har en av Märtha Louises galnaste planer hittills avslöjats. Hon ska göra något som väldigt, väldigt få kungligheter gjort tidigare: delta i en realityserie.

Annons

Serien ifråga heter "Jagten" och är ett slags motsvarighet till TV4-programmet På Rymmen, som sändes i Sverige på 1990-talet. Märtha Louise ska tillsammans med influencern Tinashe Williamson försöka hålla sig gömda någonstans i Norge – samtidigt som de blir jagade av en annan norsk kändis.

Och att hålla sig gömd och anonym är såklart ganska svårt när man är prinsessa.

– Det är svårt att gå under jord och smälta in när folk känner igen våra ansikten. Jag tänkte först: "Ska jag paras ihop med henne?" Som hela Norge vet vem det är? säger Tinashe till norska Se og hör.

Så nu har Märtha Louise vädjat till sina undersåtar: bistå oss.

– Vi är ju helt beroende av hjälp från andra. Så nu väljer jag att lita på det norska folket, säger Märtha Louise.

– Jag är lite rädd för paranoian. Nu är vi nervösa, för vi vet inte vad vi går för. Så det här blir spännande.

Kung Harald tvingas titta på

Det norska kungahuset lär också följa programmet med skräckblandad förtjusning. Kung Harald och drottning Sonja har alltid beviljat Märtha Louise stor frihet, men de är samtidigt medvetna om att hon är en representant för den norska kronan i alla sammanhang. Detta trots att prinsessan i fjol valde, i samråd med Harald, att lägga sina officiella uppdrag åt sidan.

”Prinsessan Märtha Louise vill bidra till en tydligare distinktion mellan sin egen verksamhet och kopplingen till Kungahuset”, skrev det norska hovet i ett pressmeddelande.

Annons