Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken! Gunilla avslöjar allt om vilda festnatten med kungen: ”Är du singel?”

30 aug, 2022, 09:00 
Gunilla Persson och kung Carl Gustaf

Nu avslöjar Gunilla Persson allt om vilda festnatten med kungen och drottningen!

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Gunilla Persson, 63, gjorde storartad succé efter sin entré i Svenska Hollywoodfruar 2010. Med sin frispråkiga och teatraliska personlighet blev hon snabbt en tittarfavorit.

Under åren har hon kommit att synas i en rad olika sammanhang och bjudit på rejäl tv-underhållning, bland annat i Fångarna på fortet, Biggest Loser VIP och norska Farmen kjendis.

Men innan tiden som realitystjärna levde Gunilla Persson ett helt annat liv. Efter att ha vunnit en modelltävling 1983 sajnade hon med den prestigefyllda agenturen Elite models och under modekarriären prydde hon omslaget på flera välrenommerade modemagasin.

Kometkarriären innebar också att hon fick inbjudningar till rejäla lyxfester. En gång hamnade hon till och med på samma galamiddag som kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Gunilla Persson
Gunilla Persson, 63, var på samma galamiddag som kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Kungens fråga till Gunilla: ”Är du singel?”

Gunilla och dottern Erika Persson, som då var tre år gammal, bodde vid tillfället i New York. Hollywoodfrun minns mötet med kungen väl och säger att det blev en väldigt intressant afton.

Annons

– Jag träffade honom på festen och gick fram för att hälsa. Jag ville ta ta en bild på honom och mig. Då frågade han: ”Är du singel?” och jag svarade ”Ja”. Sen frågade kungen om jag ville följa med på nattklubb, säger Gunilla Persson till Svensk Dam.

Gunilla Persson hamnade i kungens entourage, ett sällskap mellan tio till tolv personer. Med limousin tog de sig från galamiddagen till den exklusiva nattklubben Frederick.

Gunilla Perssons vilda festnatt

Hon säger att året antingen var 2004 eller 2005 och att hon dansade som aldrig förr på den lyxiga klubben. Det blev en afton som slutade först klockan 05, när nattklubben stängde.

– Haha, ja, jag dansade med alla: hans (kung Carl Gustaf reds anm.) advokater, alla från hovet. Däremot dansade jag aldrig med kungen, men det var väldigt roligt att bli medbjuden på fest. Jag träffade även drottning Silvia. Hon var med på nattklubben och satt bredvid kungen, säger Gunilla Persson.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia
Kung Carl Gustaf och drottning Victoria bjöd med Gunilla Persson på fest.

Gunilla Persson om mötet med kungen och drottningen

Efter den händelserika aftonen har det inte blivit några fler möten med kungen och drottningen. Gunilla Persson lever sedan flera år tillbaka i Los Angeles, men minns ändå livet på östkusten och den vilda festnatten som slutade med ett kärt minne som hon i dag minns med värme.

– De var mycket trevliga. De var som vanliga människor som gillade att gå ut och ha roligt. Det var inte någon högfärd där inte, de var verkligen fina människor. Jag hade aldrig kunnat tro att konungen av Sverige skulle bjuda med mig på fest. En kväll att minnas, det var det verkligen.

Foto: TT/Privat/Instagram

Annons