Chocken! Här dyker kungen upp i Sveriges mästerkock – hovets svar

26 sep, 2022, 18:00 
Sveriges Mästerkock och kung Carl Gustaf

Ett välbekant ansikte dök upp i Sveriges mästerkock VIP!

Annons
Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”
Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”

Sveriges mästerkock VIP är tillbaka i TV4. Den här gången får vi stifta bekantskap med bland andra före detta friidrottaren Erica Johansson, Miss universum-vinnaren Yvonne Ryding, tv-profilen Karl Fredrik Gustafsson och poddaren Kristoffer Triumf.

Som så många gånger förr är det jurytrion Leif Mannerström, Mischa Billing och Markus Aujalay som bedömer matlagningsinsatserna – men den här gången har de ovanligt bra koll på de tävlande.

– Så här är det, vi i juryn har stenkoll på er och era karriärer. Yvonne, miss universum 1984. Wow! Erica, att ditt svenska rekord i längdhopp landar på imponerande 6,99. Kristoffer, att din svärmor är fransyska och också att du intervjuat kungen.

Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing
Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing leder en ny säsong av Sveriges mästerkock VIP.
Recept.se Nyhetsbrev

Hovets svar – efter intervjun med kungen

Intervjun med kungen i podcasten Värvet släpptes i april förra året och fick stort genomslag. Många förvånades då att kung Carl Gustaf tackat ja till en längre och personlig intervju i en podd.

Annons

Kristoffer Triumf hade varit i kontakt med hovet under en lång period. Vägen till intervjun med kungen var lång och de träffades privat vid två tillfällen innan.

– Det är en intervju och ett samtal som är stimulerande. Det kändes och jag tror att alla som lyssnar uppfattar att kungen verkligen tyckte det var ett intressant samtal, sa hovets informationschef Margaretha Thorgren till Aftonbladet.

Här dyker kungen upp i Sveriges mästerkock

I samband med Kristoffer Triumfs medverkan i Sveriges Mästerkock VIP dras intervjun upp på nytt. I programmet får man även ta del av en bild på kungen och Kristoffer från det historiska tillfället.

Kristoffer säger att han drivit podcasten Värvet i drygt tio år, men att mötet med kungen blev extra speciellt.

– Jag har intervjuat massor av människor. Det är svårt att komma runt att kungen var lite tyngre än de andra gästerna faktiskt, men jag har haft många fina gäster och alla gäster är drömgäster, säger han.

Kung Carl Gustaf och Kristoffer Triumf
Kristoffer Triumf intervjuade kung Carl Gustaf förra året.

Foto: TT/TV4

Annons