Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken i Nyhetsmorgon i inslaget om Estelle: "Aldrig sett något liknande"

23 feb, 2022, 10:27 
Nyhetsmorgon
Prinsessan Estelle fyller år – men inslaget i Nyhetsmorgon tog en oväntad vändning.
Annons
GRATTIS ESTELLE! Här är dina första 10 år – på filmBrand logo
GRATTIS ESTELLE! Här är dina första 10 år – på film
Prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle fyller tio! Den lilla prinsessan är inte så liten längre, vilket vi definitivt kan se på bilden som kungahuset la ut för att fira vår blivande drottnings födelsedag.

Chocken i Nyhetsmorgon under Estelles födelsedag

Sara Ericsson
Sara Ericsson i Nyhetsmorgon för att prata om Estelles födelsedag.

Det här är en stor begivenhet, stor nog för att äras med ett eget inslag i TV4-programmet Nyhetsmorgon. Hovreportern Sara Ericsson dök upp för att berätta om sina intryck av Estelle.

Annons

– Vi har ju lärt känna henne via officiella sammanhang, och då har vi verkligen fått se en glad, sprudlande, oblyg och framåt prinsessa. Hon är väldigt engagerad och vill gå mamma i hack och häl. Hon är väldigt framåt, på det sättet är hon väldigt lik Victoria. Hon är genuin, hon ställer frågor, hon lutar sig inte tillbaka, säger Sara, som tror att detta bådar gott inför framtiden.

– Hon är inte blyg, hon ser ganska bekväm ut, det tror jag underlättar med tanke på trycket som kommer med att födas in i kungafamiljen.

– När hon fyller 18 kommer större krav att ställas på henne. Hon kommer att behöva utföra officiella uppdrag. Som tioåring slussas hon in, det är små steg in i det offentliga livet.

Enligt Sara är detta med att Estelle långsamt får vänja sig vid den kungliga tillvaron en högst medveten taktik från Victorias och Daniels sida.

– Hon ska inte bli rädd. Det ska fortfarande finnas en känsla av att det är lite kul. Det är nog viktigt att man fortsätter i samma stil, säger Sara.

"Jag har aldrig sett något liknande"

Apropå Victoria och Daniel, så kom deras relation på tal under inslaget. Samtalet rörde sig oundvikligt in på kronprinsessparets uttalande på Instagram, där man slog tillbaka mot rykten om att en skilsmässa var i vardande.

Sara tyckte att Victoria och Daniel gjorde rätt som sa ifrån.

– Det här fick verkligen fart. Jag har aldrig sett något liknande där ett rykte fått en sån spridning, säger hon.

Annons