Chocken i utlandet efter kronprinsessan Victorias avslöjande: "Svenskarna löpte amok"

Chocken i utlandet efter kronprinsessan Victorias avslöjande: "Svenskarna löpte amok"

Kronprinsessan Victorias ord om sitt äktenskap fick stora konsekvenser.

Victoria & Daniel dementerar rykten om skilsmässa – här är deras egna ord
0:60

Efter reklamen: Victoria & Daniel dementerar rykten om skilsmässa – här är deras egna ord

(0:60)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kände sig i helgen manade att göra något som de väldigt, väldigt sällan gör: kommentera rykten kring sin relation.

Det var på Instagram som uttalandet skedde.

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund", skrev Daniel och Victoria.

Reaktionerna efter kronprinsessan Victorias ord om skilsmässoryktena

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall har god inblick i hur kungahuset resonerat i frågan.

– Jag vet att hovet under flera veckor nu har pratat om hur man ska hantera det här. Det är utan tvekan Victoria och Daniel själva som har fått nog av den här här ryktesspridningen och nu valt att ta det här steget, säger Johan T.

Även i utlandet har kronprinsessparets tydliga markering väckt reaktioner. Danska Billedbladet skriver om aktiviteten på kungahusets kommentarsfält på Instagram, med rubriken: "Svenskarna löpte amok".

"Otroligt många har kommenterat kronprinsessparets dementi, och 99 procent av kommentarerna hyllar Victoria och Daniel och menar att det är dålig stil att sprida detta slags falska rykten. Samtidigt skriver många att de aldrig har litat på ryktena och att de är glada över att Victoria och Daniel älskar varandra och värnar sig själva och sin familj", skriver Billedbladet.

"Om det är rätt eller fel..."

Johan T igen:

– Om det är rätt eller fel att så kraftigt gå ut och dementera ett rykte är jag inte personen att svara på, men det visar att detta har tagit både Victoria och Daniel väldigt kraftigt. De är bara mänskliga och jag kan bara tänka mig hur de har lidit de senaste veckorna av alla dessa spekulationer och rykten. Nu får vi hoppas för deras skull att det tar slut.