Chocken över prins Daniels förflutna: ”Kompisar har berättat”

15 dec, 2022, 18:30 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Inte många visste om vad Daniel gjorde innan han blev prins.

Annons
7 saker du inte visste om prins Daniel
7 saker du inte visste om prins Daniel

Prins Daniel ägde Master Training som kronprinsessan Victoria klev in på för 22 år sedan. Det exklusiva gymmet blev startskottet för den kungliga kärlekssagan, men också för Daniels stora ekonomiska framgångar. Men vägen dit innebar hårt arbete.

– Jag började som personlig tränare på konsultbasis. Det var långa arbetsdagar till en början, ofta från sju på morgonen till nio på kvällen. Men till slut startade jag och ett par kompisar ett eget gym. Då började det fungera bättre, berättar han nu för Södermanlands Nyheter.

Ja, Daniel hade ju ett helt liv innan han träffade Victoria och blev prins av Sverige. Och det är många som inte känner till det livet.

Prins Daniels chockar alla med sitt förflutna

Daniel har länge brunnit för entreprenörskap och driver därför Prins Daniels fellowship, vars syfte är att inspirera unga till företagande.

Annons

Prinsen åker därför ofta runt och föreläser, nationellt och internationellt. I går var han och besökte Nyköpings gymnasium för att peppa de som ska starta UF-företag. Och eleverna fick sig en chock när Daniel berättade om sitt förflutna.

En av de som var på plats var 16-åriga Gita.

– Jag visste inte så mycket om prins Daniel men några kompisar har berättat om honom. Jag tycker det är coolt att vi har en prins som har varit entreprenör, säger hon till tidningen.

"Tusentals problem"

Många andra höll med och var nyfikna när de ställde sina frågor.

– Det var tåga i eleverna. Det är en bra egenskap om man ska starta företag, säger Daniel och fortsätter:

– Vi har tusentals problem som måste lösas.Alla unga entreprenörer kanske inte tar fram lösningar men en del av dem kan bli framstående inom sitt område. Alla framstående entreprenörer har varit unga en gång.

Foto: TT

Annons