Chocken på begravningen när Alberts hemliga dotter dök upp

Delphine

Förvånade miner kunde skådas vid begravningen av prinsessan Stephanie de Windisch-Graetz, när plötsligt kyrkporten gick upp och Delphine Boel steg in för att närvara vid ceremonin i Saint-Jacques-sur-Coudenberg i Bryssel. Prinsessan Stephanie var kusin till Albert II av Belgien, som Delphine Boel driver en rättsprocess mot sedan sex år tillbaka. Hon hävdar att exmonarken är hennes biologiske far.

Förutom att vara en österrikisk prinsessa var den avlidna kvinnan barnbarn till prinsessan Stephanie av Belgien (därav hennes namn), dotter till kung Leopold II och drottning Marie Henriette. Stephanie de Windisch-Graetz var också ättling till kejsaren Franz Joseph och kejsarinnan Sissi eftersom hennes mormor, ärkehertiginnan Elisabeth-Marie, var deras barnbarn. I kyrkan Saint-Jacques på Coudenger närvarade prins Laurent men också Delphine Boël och hennes make.

Delphien boel

Ryktet att Albert II skulle ha haft en affär med baronessan Sybille de Selys Longchamps på 1960-talet har länge följt den belgiska kungafamiljen. En rättsprocess tog sin början 2013, då Albert II av Belgien abdikerade.

Exkungen är son till prinsessan Astrid av Sverige och därmed barnbarnsbarn till Sveriges Kung Oscar II. Albert avsade sig tronen av hälsoskäl, till förmån för sin son Philippe av Belgien, och förlorade därmed sin straffrättsliga immunitet.

Exkung Albert

Delphine Boel kräver att få veta

I och med abdikationen såg den påstådda dottern Delphine Boel till att ta tag i saker och ting. Hon har länge kämpat för att bli erkänd av sin, enligt henne, biologiske far. Albert har nekat till att han skulle vara pappa till henne, men även Delphines mor, Sybille de Selys Longchamps, hävdar att det är Albert och ingen annan som är den riktige fadern.

Delphine

I intervju med belgisk tv som Sybille de Selys Longchamps gjorde år 2013 så berättade baronessan att hon under sin påstådda affär med Albert II, som då var prins av Belgien, inte trodde att hon kunde få barn. Därför, förklarade baronessan enligt Sky News, ”vidtog jag inte några säkerhetsåtgärder”.

Kungen vägrar DNA-test

Processen har varit lång. Inte undra på att de kungliga släktingarna på begravningen i Saint-Jacques-sur-Coudenberg i Bryssel höjde på ögonbrynen. Historien har ju väckt skvaller i dessa kretsar under många, många år. För om det bevisas att Delphine Boel är dotter till Albert II, skulle hon tekniskt sett hamna på plats 15 i den belgiska tronföljden…

delphine-boël

Foto TT