Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chockerande beskedet! Kan sparkas redan innan kung Charles tillträder tronen

16 sep, 2022, 22:00 
Kung Charles

Stor oro efter plötsliga beskedet!

Annons
Här rycker Charles in som kung på viktiga dagenBrand logo
Här rycker Charles in som kung på viktiga dagen

Drottning Elizabeths död leder till stora förändringar för det brittiska kungahuset. Det påverkar även personalen som jobbar för dem. Omkring 100 personer kan nu bli av med sina jobb.

Kung Charles kommer flytta sitt kontor från det kungliga residenset Clarence House till Buckingham Palace, som är beläget bara ett stenkast bort, och folk som jobbat på kontoret riskerar nu att få sparken.

Kungens assistent, Sir Clive Alderton, har meddelat personalen att det arbete som utförts i hushållet för att stödja den tidigare prinsens personliga intressen, tidigare aktiviteter och hushållsverksamhet inte längre kommer att utföras, skriver The Guardian.

Buckingham Palace
Kung Charles flyttar sitt kontor från Clarence House till Buckingham Palace.

Beskedet: ”Kommer inte längre behövas”

Tidningen har tagit del av ett brev som han författat till personalen, där det framkommer att det gamla kontoret inom kort kommer läggas ned och flytta till Buckingham Palace.

Annons

”Det förväntas därför att behovet av tjänsterna som huvudsakligen är baserade på Clarence House, vars arbete stödjer dessa områden inte längre kommer att behövas”, står det bland annat i brevet.

”Fullkomligt rasande”

De berörda uppges vara i chock efter beskedet. Enligt The Guardian hade alla anställda tagit för givet att man skulle förbli en del av kung Charles personal när han nu tillträder tronen.

– Alla är fullkomligt rasande, både privata sekreterare och personal i seniorteamet, säger en källa till The Guardian.

– Hela personalen har jobbat sent varje kväll sedan i torsdags och möts nu av detta. Folk är såklart chockade.

Clarence House talesperson bekräftar att folk kommer behöva sägas upp, men att man försöker hitta en lösning för de flesta.

– Vår personal har bidragit till en lång och lojal service och även om vissa uppsägningar kommer att vara oundvikliga, arbetar vi skyndsamt för att identifiera alternativa roller för det största antalet anställda, säger talespersonen.

Kung Charles
Charles kan behöva göra sig av med flera av sina anställda.

Foto: TT

Annons