Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chockerande beslutet – efter ryktena kring prins Philip och 32 år yngre kvinnan

17 apr, 2021, 09:00 

Drottning Elizabeth har fått banta ner gästlistan till prins Philips begravning, den här oväntade gästen finns fortfarande med.

Annons
Prins Philip är död – blev 99 år gammalBrand logo
Prins Philip är död – blev 99 år gammal

En av prins Philips närmsta vänner och hans partner när det kommer till hästkörning är hertiginnan Mountbatten av Burma, och hon är en av de få utvalda som kommer delta i begravningen på plats under lördagen.

Penny Knatchbull, 67, är gift med lord Norton Knatchbull som är barnbarn till prins Philips högt aktade farbror Louis Mountbatten som mördades av IRA år 1979, bara ett par månader innan parets bröllop skulle äga rum.

Det var på mitten av 90-talet som prins Philip och Penny kom närmare varandra efter att han tagit det som sin uppgift att lära henne köra med häst och vagn.

Sedan många år tillbaka är hon bjuden på varenda kungliga tillsätllning, och hennes smeknamn inom hovet är ”och även”, efter som hon automatiskt läggs till varje gästlista i hovet.

Prins philip
Prins Philip och Penny Knatchbull har varit goda vänner i många år.

Rykten har florerat kring Penny och prins Philip på grund av deras nära vänskap, men det har stått tydligt att det är just en platoniskt relation de har haft i alla år.

Annons

Drottning Elizabeth kommer självklart närvara på prins Philips begravning, liksom parets fyra barn med sina respektive samt deras åtta barnbarn.

Förutom närmsta familjen kommer även, i urval:
• Grevinnan Penelope “Penny” Knatchbull, fru till Philips älskade farbror Louis Mountbattens barnbarn.
•Tre tyska släktingar, Bernhard, arvprins av Baden, prins Donatus av Hessen och prins Philipp av Hohenlohe-Langenburg.
• Prinsessan Alexandra, hertigen av Kent och hertigen av Gloucester drottning Elizabeths kusin.
• Prinsessan Margarets två barn David Armstrong-Jones, earl av Snowdon och lady Sarah Chatto. Även Sarah Chattos man David Chatto är bjuden.

Annons