Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chockerande presenten till kungen och drottning Silvia på lyxlunchen – framför alla

10 jun, 2022, 17:00 
AvIndra Nordemar
Kungen fick en kalsonggåva på lunchen.
Annons
Det här är kungaparetBrand logo
Det här är kungaparet

Häromdagen var kungen och drottning Silvia på besök i Finland med anledning av 100-årsjubileet av Ålands självstyre.

Under vistelsen blev kungaparet bjuden på utsökt mat – och inte av vem som helst, nämligen fjolårets Robinson-vinnare, som passade på att ge en något annorlunda present till kungen.

Ovanliga presenten till kungen – framför alla

Michael Björklund vann som ovan sagt Robinson 2021, han var den i laget som stod för att tillaga maten, kanske inte så konstigt med tanke på att han är kock och numera krögare.

Han har restaurangen Smakbyn på Åland, och under kungabesöket på torsdagen stod han även då för maten. 140 gäster serverades – på menyn stod åländsk sparris och abborre.

Men kungen serverades inte bara mat. Inför måltiden räckte Robinson-vinnaren nämligen över en något ovanlig present – svarta kalsonger som själv skapat med sitt egna märke.

Annons

– Nu såg ju inte jag hans kalsonger, men jag kände på mig att han behövde något av riktig kvalitet från Åland. De här kalsongerna som jag har gjort är kalsonger för kockar och idrottsmän. Det händer när man jobbar i kök att man får skavsår mellan låren och det är inte så skönt. Så de här är utformade så att man inte får det, så absolut skulle han ha ett sånt här världsmärke som ”Björklunds kalsonger” tyckte jag, berättar Michael för Expressen.

Om än något ovanlig gåva, verkade kungaparet helnöjda med både måltiden och vistelsen.

– Drottningen sa något, hon var positiv, jag förstår att kungen var positiv också. Men det tror jag att de säger i vilket fall som helst. De är säkert väluppfostrade.

Något blygsam kanske i sina ord, hans mat var enligt Margareta Thorgren, hovets informationschef, vällagad.

”Det var en jättefin lunch”, skriver hon till tidningen.

Foto: TT

Annons