Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Chockerande uppgifter: Andrew försökte pressa Elizabeth – ville bli kung istället för Charles

24 sep, 2022, 16:00 

I en ny bok kommer det fram häpnadsväckande uppgifter om prins Andrew.

Annons
Länge leve kung Charles III! Första orden till nationenBrand logo
Länge leve kung Charles III! Första orden till nationen

Kung Charles, 73, lillebror Andrew, 62, har under de senaste åren blivit känd som den skandalomsusade prinsen i den brittiska kungafamiljen.

Efter att ha blivit anklagad för att ha haft sex med en 17-årig flicka år 2001 mot hennes vilja, i kombination med prinsens relation till sexförbrytaren Jeffrey Epstein, blev Andrew i slutet av 2021 av med sina kungliga och militära titlar.

Det var hans egen mamma, drottning Elizabeth, som tog beslutet om att han inte längre skulle få representera kungafamiljen.

Nya chockerande uppgifter om prins Andrew: Ville bli kung

I en ny bok om drottninggemål Camillas liv, skriven av journalisten och kungliga experten Angela Levin, kommer det fram chockerande uppgifter om drottningens näst yngste son.

Annons

Enligt boken ska Andrew redan i ung ålder varit mycket avundsjuk på sin storebror Charles, för att han en dag skulle bli kung.

Detta ska ha resulterat i att Andrew pressade sin mamma Elizabeth, samt även försökte stoppa Charles och Camilla från att gifta sig, rapporterar Daily Mail.

"Extremt obehagligt för drottning Elizabeth"

I boken påstås det att Andrew försökte samarbeta med prinsessan Diana och sin hustru Sarah Ferguson för att stoppa Charles från att bli kung.

Hans beteende ska, enligt en källa i boken, ha varit "mycket, mycket negativt och extremt obehagligt för drottningen, som inte höll med." Detta ska även vara en av de enda gångerna som Andrew inte fick som han ville.

Prins Andrew ska även ha varit elak mot Camilla, som på den här tiden hette Parker Bowles i efternamn.

Annons