Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chockerande uppgifter: Prins Charles anklagas för rasism

28 nov, 2021, 18:15 
AvRedaktionen Svensk Dam

Nya uppgifter avslöjar att det var prins Charles som ställde sig frågande till Meghan och Harrys kommande barns hudfärg.

Annons
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har häntBrand logo
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt

I början av året slog nyheten ner som en bomb i den kungliga världen: prins Harry och hertiginnan Meghan skulle tala ut om sin tid med kungafamiljen i en exklusiv intervju med Oprah Winfrey.

Bland de uppgifter som framkom där var det vissa som stod ut lite extra, till exempel deras upplevelse av rasism inom kungafamiljen.

Här är hela dialogen mellan Meghan och Oprah om saken.

Meghan: – Månaderna då jag var gravid med honom, hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa 'han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel', och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, säger Meghan.

Meghan och Harry öppnade upp om sin tid med kungahuset i en intervju med Oprah Winfrey i mars i år.

Oprah: – Vänta. Vänta. Vänta lite. Det diskuterades hur mörk er bebis skulle bli?

Meghan: – Möjligheten och vad det skulle betyda och hur det skulle se ut.

Annons

Oprah: – Och du tänker inte berätta vem som sa så?

Meghan: – Jag tror att det skulle skada dem väldigt mycket. Det fick jag höra från Harry. Det var samtal som familjen hade med honom.

Sedan dess har det spekulerats nåt ofantligt kring vem personen som uttryckte sig så kan vara. Men ingen har vågat slå fast vilken person det skulle kunna röra sig om, fram tills nu.

Prins Harry och Charles brukade stå varandra nära, så är inte fallet idag.

Uppgifter: Det var Charles som kommenterade hudfärgen

I en ny bok slår författaren fast att det var prins Charles, alltså prins Harrys pappa och Meghans svärfar, som spekulerade i sonens hudfärg och därigenom skapade den klyfta mellan paret och kungafamiljen som nu tycks för stor för att kunna reparera. Detta rapporterar Page Six.

Christopher Andersen heter författaren som skrivit boken Brothers and wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan och enligt hans uppgifter var det prins Charles som hade ställt frågan till Camilla. När uppgifterna nådde Meghan och Harry ska de redan ha spetsats till och tagit saken ur sitt sammanhang, men skadan var redan skedd och klyftan verkar oåterkallelig.

Annons

Efter intervjun har många dragit slutsatsen att hans kommentar handlade om Archie, parets unga son, men enligt boken ska den ha uttalats redan innan Harry och Meghan var gifta.

Prins Charles nekar till uppgifterna via sin representant.

– Detta är fiktion och inte värt ytterligare kommentar, säger en talesperson till The Post.

Annons