Chocknyheten om Märtha Louises tonårsdotter: "Var inte planerat"

Leah Isadorah Behn

Prinsessan Märtha Louises 16-åriga dotter Leah har en chockerande nyhet att bjuda på.

Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga
2:08

Efter reklamen: Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga

(2:08)

Slå på ljud

Leah Isadora Behn har inte haft en lätt uppväxt. Julen 2019 var hon med om det värsta som kan hända en tonåring, när hennes pappa Ari Behn tog sitt liv i samband med julfirandet.

Men Leah har ärvt sin mammas ståndaktighet. Prinsessan Märtha Louises dotter har rest sig ur mörkret och har redan vid 16 års ålder en egen business!

Prinsessan Märtha Louises dotter lever ett hemligt liv

Leah kan sägs ha en fullfjädrad karriär som influencer igång, med över 73 000 följare på Instagram.

På sitt konto ger hon smink- och skönhetstips till andra beauty-fantaster, och hon har gjort ett så pass bra jobb att hon fick pris som årets beauty-influencer på norska Vixen Awards. En chock för alla som minns henne som den tysta flickan vid sin mammas sida.

Och det är inget litet åtagande för Leahs del. Speciellt eftersom hennes beauty-konto och arbetet med det måste samsas med skolarbetet.

– Det är lite stressigt. Det är väldigt roligt, och jag älskar det jag gör. Allt har bara skett av sig självt, det var inte planerat att det skulle hända, det har bara hänt. Men det går ganska bra, säger Leah till Se og hör.

Svensk Dams tidigare moderedaktör Johanna Lejon är ett stort fan av Leahs konto.

– Jag gillar verkligen det här kontot. Det känns både unikt och skapat med hjärta. Leah har onekligen ett brinnande intresse för beauty, speciellt smink, och det märks. Hon är självlärd och experimenterar sig fram. Leahs sminkningar är både konstnärliga och vackra. Hon mixar vardagssminkningar med festsmink och maskerad-make. Det är härligt att se. Jag ser fram emot att följa detta konto framöver, har Johanna sagt tidigare.

– Styrkan med Leahs instagramkonto är helt klart att det är så genuint, och det är viktigt på sociala medier i dag. När någon är ärlig och genuin så märks det. Och vill man bli influencer så är det just det som är det viktigaste av allt. Människor måste lita på det du gör. Och det lyckas Leah med.