Chris ärvde miljonbelopp – systrarna fick dela på resten

Prinsessan Madeleines make Chris O´Neill ärvde 7 miljoner kronor när hans far gick bort. De tre systrarna fick dela på resten, och Chris mamma Eva blev helt arvlös.

Chris O´Neill och prinsessan Madeleine bor i den fina stadsdelen Pinecrest, Miami. Lyxvillan som paret och barnen delar på har en boyta på totalt 600 kvadratmeter där det bland annat finns åtta badrum och sex sovrum, pool och walk-in closet.

Prinsessan Madeleine brukar i vanliga fall åka över till Sverige ett par gånger per år för att delta i kungliga evenemang, men i år har coronaviruset satt stopp för Sverige-resorna. Istället har hon fortsatt sitt jobb med Childhood från USA och hållit sig så isolerad som möjligt.

Chris O´Neill gick i sin fars fotspår

Chris jobbar på med sin affärsverksamhet, vars huvudsakliga uppgift är att investera andras pengar för att få bästa möjliga avkastning. Precis samma sak arbetade Chris far, Paul O´Neill, med när han var i livet och Chris bestämde sig i tidig ålder för att gå i sin fars fotspår.

Chris far Paul gick bort 2004 och 11 år senare kunde Expressen visa testamentet han lämnade efter sig. I testamentet framgår det att Paul O’Neill hade närmare 25 miljoner kronor i förmögenhet vid sin bortgång och att Chris var en av huvudarvingarna.

Madeleine och Chris

Chris och hans far stod varandra oerhört nära. Vid bröllopsmiddagen med prinsessan Madeleine på Drottningholms slott höll Chris ett långt och känslosamt tal om att “hans pappa hade älskat Madeleine, att de var så lika och att han önskade att de hade fått träffa varandra”.

Paul hade enligt testamentet bestämt att alla hans personliga saker så som möbler, husgeråd och bilar skulle delas rättvist mellan barnen Chris, Annalisa, Stefanie och Karen.

Chris ärvde 7 miljoner kronor

Utöver detta så fick Chris 7 miljoner kronor, medan systrarna och övriga nära anhöriga fick dela på resten av pengarna. Bland annat fick väninnan och tidigare kollegan Hilary Goodson 264 000 kronor.

I testamentet tar Paul också upp sin syster Cathleen O´Neill som i många år levt som nunna i ett kloster och därmed inte kunde ta emot några pengar. Paul avsatte en kapitalfond till systern som hon kunde ta del av den dagen hon valde att inte förnya sitt nunnelöfte. Men Cathleen valde att tacka nej till pengarna och dog 2007, fortfarande boendes i klostret. Pauls före detta hustru och Chris mor, Eva O´Neill nämndes inte överhuvudtaget i testamentet och blev helt arvlös.