Chris besked – svåra dilemmat med Madeleine

Det är en helt unik upplevelse att dejta en kunglighet – något Chris O'Neill fått bli varse om.

Att vara en kunglighet betyder att leva ett liv i ständigt strålkastarljus, något de flesta är vana vid och lär sig hantera från ung ålder. Det som kan vara svårt är när det kommer in en partner i bilden som kanske inte är lika van vid uppmärksamheten, det är en stor omställning!

Någon som erfara detta är Madeleines man Chris O’Neill. Redan från start har deras förhållande väckt rubriker världen över, de hann inte ens gå ut med att de var ett par innan de blev smygfotade på semestern, bilder som senare dök upp i pressen.

I en intervju med magasinet King har han berättat om svårigheterna med att vänja sig vid det nya livet. Då hade han ändå förberett sig på att det skulle finnas ett visst intresse, bara inte hur mycket.

– En del av medieuppmärksamheten har varit mer intensiv än jag hade förväntat mig, och det har väl att göra med att jag inte är svensk. I egenskap av utlänning kanske det blev mer intressant att försöka nysta i min bakgrund och ifrågasätta mina motiv. Jag var svår att placera i ett uppenbart fack, vilket ledde till granskningar som jag fann … en aning påfrestande, i början. Men man lär sig. Jag kommer ju från finansbranschen, och där får man lära sig att stå ut med det mesta.

Så här ser man ofta Chris O'Neill, han verkar vara en jättebra pappa!

Så här ser man ofta Chris O’Neill, han verkar vara en jättebra pappa!

Enda nackdelen med att vara gift med Madeleine

Chris har hela tiden varit tydlig med att han vill vara sin egen person, bland annat har det aldrig kommit på tal att ta en prinstitel med det ansvar det innebär. Han berättar att han kan stötta sin hustru precis lika bra utan att vara prins, men mediebevakningen är helt klar en störande del av förhållandet med Madeleine.

– Allt hon gör, och i förlängningen allt jag gör, kommer att synas och nagelfaras, och det innebär att min frihet inskränks i viss mån. Jag kan tycka att det är obekvämt om jag springer in i en butik för att köpa en burk cola iklädd mysbyxor och någon börjar filma mig. Men man vänjer sig. Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke. Det händer att jag gnäller för Madeleine om det. Men i slutändan lär man sig att leva runt det, säger Chris till King.

Att stötta Madeleine måste man ändå säga att han gjort till hundra procent! Varje gång Madeleine har behövt någon vid sin sida har han funnits där, på bröllop, dop och Nobelfester.

Foto: TT