Chris beslut om pengarna väcker ilska: "Fånigt!"

Chris O'Neill blev jämförd med ett troll.

Chris O'Neill valde att punga ut rejält mycket pengar.Men hans val väcker starka reaktioner.
Därför trivs inte Chris i Sverige!
Slå på ljud

Chris O’Neill visade sin generositet när han dejtade prinsessan Madeleine. Då passade Chris, den slipade affärsmannen, på att skänka en pengagåva på över 700 000 kronor till World Childhood Foundation.

Han lät Madeleine upptäcka den på egen hand.

“Han gjorde donationen anonymt men prinsessan fick snart reda på vem givaren var och blev överlycklig över hans generositet”, skrev Aftonbladet om saken.

Chris O’Neill gav pengar – får nu kritik

Ta hand om er, Chris och Madeleine!

Ta hand om er, Chris och Madeleine!

Men alla var inte lika imponerade som Madeleine. Journalisten och PR-experten Paul Ronge tyckte att Chris och Madeleines engagemang för välgörenhet kändes allt annat än genuint – speciellt med tanke på Chris bakgrund på Wall Street.

– De är ett jetset-par. Det blir fånigt om hovet försöker göra en helyllekille av Chris O’Neill, sa Paul då.

– Bland hedgefonderna är det djungelns lag som råder. Man kan inte förvänta sig något annat än att de som jobbar i den branschen lever efter att äta eller ätas.

 

LÄS OCKSÅ: Chris O’Neills bakslag – tappar stora summor!

“Det är en dubbelmoral”

När Paul sa detta arbetade Chris fortfarande som finansanalytiker och delägare i hedgefonden Noster Capital. Han sysslade då med att samla in information och analyserar företag, branscher och vad som hände i världsekonomin. Hedgefonder har varit föremål för kritik – speciellt under börskrisen 2008.

Därav Pauls fräna kritik.

– Väldigt ofta när man har gjort riktigt häftiga affärer använder man det moderna avlatsbrevet, att ge pengar till välgörenhet. Då får man gott samvete. Det är en dubbelmoral, sa Paul.

 

LÄS OCKSÅ: Bilderna på Madeleine som Chris inte vill se: “Skamligt!”