Chris desperata telefonsamtal med miljonärsvännen – vädjade om hjälp

Chris desperata telefonsamtal med miljonärsvännen – vädjade om hjälp
När inbrottstjuvarna slog till var Chris och Madeleine inte på plats. Tack och lov fick de hjälp av en av Chris närmaste vänner.
Annons

Svensk Dam var först att avslöja att prinsessan Madeleine blivit utsatt för inbrott. Vi har därefter kunnat berätta om fler detaljer kring själva brottet – bland annat att ett av familjens kassaskåp blev kastat i husets pool.

Annons

Efter att vi fick tag i den officiella rapporten från polisen i Pinecrest kunde vi också lista vad som stals i kuppen. Men det är inte det enda som rapporten förtäljer.

Annons

Hon upptäckte inbrottet hos prinsessan Madeleine

prinsessan madeleine chris o
Madeleine och Chris har varit gifta i snart sju år.

Man kan också läsa att det var familjens hushållerska som upptäckte att huset blivit utsatt för tjuvar. Hon dök som vanligt upp på jobbet tidigt på morgonen, men när hon öppnade ytterdörren märkte hon att inbrottslarmet inte lät som det brukade. Dessutom stod dörren ut till baksidan och poolen öppen.

På ovanvåningen fanns fler spår efter tjuvarna – till exempel stod lådor öppna i Madeleines och Chris sovrum. Hushållerskan anade såklart oråd och ringde upp Nader Panahpour, Chris O’Neills barndomsvän. Nader sa till hushållerskan att ringa polisen – och efteråt ringde han själv upp Chris.

Annons

Chris samtal med bästa vännen

Nader var med under Adriennes dop.
Nader var med under Adriennes dop.

Chris och Nader står varandra väldigt nära. Nader är fadder till prinsessan Adrienne och många trodde att han skulle bli Chris bestman vid bröllopet. Chris fick alltså först höra om det otäcka brottet från en vän – en liten tröst i sammanhanget. Eftersom Chris var på resande fot, fick han vädja Nader om hjälp. Han bad Nader att gå upp på andra våningen och kolla om kassaskåpet i hans arbetsrum var borta, vilket det också var. Chris var på resande fot och berättade att han skulle komma tillbaka till Pinecrest dagen därpå.

Så slog de ut inbrottslarmet

Poliserna som anlände vid brottsplatsen kunde snabbt slå fast en rad olika omständigheterna. Tjuvarna hade tagit sig in via ett fönster i husets östra flygel och försvunnit ut ur en bakdörr i husets norra flygel. För att inaktivera inbrottslarmet hade gärningsmännen slagit av strömmen till fastigheten via ett proppskåp.

Annons

Polisen förhörde också en annan man. Han hade fått i uppdrag att sköta familjens akvarium och besökte huset dagen före inbrottet. Då hade han inte upptäckt något misstänkt eller några tecken på brott.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Chris desperata telefonsamtal med miljonärsvännen – vädjade om hjälp”

 1. Surkärring skriver: 3 mars, 2020

  Konstigt larm. Det ska ha ett eget batteri och inte gå att stänga av i ett proppskåp. Kassaskåp ska väl inte gå att ta med sig. Hur är säkerhetstänket hos familjen O’Neill?


  1. josefin skriver: 4 mars, 2020

   kanske en bättre fràga att undra hur trovárdig Sv Dams rapportering är.


 2. EwaW skriver: 4 mars, 2020

  Kan vi slippa att höra mer om deras inbrott tack.


  1. Anna skriver: 4 mars, 2020

   Precis vad jag tänkte…enough is enough!


 3. Fundering skriver: 4 mars, 2020

  Märkligt att det inte har hörts något om detta förrän nu. Äger de verkligen huset som de har flyttat till eller är det en ny hyresbostad? Allt är så hemligt!


 4. ellinor blomquist skriver: 4 mars, 2020

  Tror ej tidningen har rätt info. Men det går ej att låsa tjuven ute.


 5. Bettina skriver: 4 mars, 2020

  “Vädjade” är väl ett väl tokigt ord att använda i detta sammanhang, eller?


  1. ananas skriver: 4 mars, 2020

   Instämmer och det är även “desperata”.
   Lite sans på rubrikerna, tack.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar