Chris desperata telefonsamtal med miljonärsvännen – vädjade om hjälp

Chris desperata telefonsamtal med miljonärsvännen – vädjade om hjälp

När inbrottstjuvarna slog till var Chris och Madeleine inte på plats.Tack och lov fick de hjälp av en av Chris närmaste vänner.
Miamiborna avslöjar: Så är det att ha en svensk prinsessa i stan
Slå på ljud

Svensk Dam var först att avslöja att prinsessan Madeleine blivit utsatt för inbrott. Vi har därefter kunnat berätta om fler detaljer kring själva brottet – bland annat att ett av familjens kassaskåp blev kastat i husets pool.

Efter att vi fick tag i den officiella rapporten från polisen i Pinecrest kunde vi också lista vad som stals i kuppen. Men det är inte det enda som rapporten förtäljer.

Hon upptäckte inbrottet hos prinsessan Madeleine

prinsessan madeleine chris o'neill

Madeleine och Chris har varit gifta i snart sju år.

Man kan också läsa att det var familjens hushållerska som upptäckte att huset blivit utsatt för tjuvar. Hon dök som vanligt upp på jobbet tidigt på morgonen, men när hon öppnade ytterdörren märkte hon att inbrottslarmet inte lät som det brukade. Dessutom stod dörren ut till baksidan och poolen öppen.

På ovanvåningen fanns fler spår efter tjuvarna – till exempel stod lådor öppna i Madeleines och Chris sovrum. Hushållerskan anade såklart oråd och ringde upp Nader Panahpour, Chris O’Neills barndomsvän. Nader sa till hushållerskan att ringa polisen – och efteråt ringde han själv upp Chris.

Chris samtal med bästa vännen

Nader var med under Adriennes dop.

Nader var med under Adriennes dop.

Chris och Nader står varandra väldigt nära. Nader är fadder till prinsessan Adrienne och många trodde att han skulle bli Chris bestman vid bröllopet. Chris fick alltså först höra om det otäcka brottet från en vän – en liten tröst i sammanhanget. Eftersom Chris var på resande fot, fick han vädja Nader om hjälp. Han bad Nader att gå upp på andra våningen och kolla om kassaskåpet i hans arbetsrum var borta, vilket det också var. Chris var på resande fot och berättade att han skulle komma tillbaka till Pinecrest dagen därpå.

Så slog de ut inbrottslarmet

Poliserna som anlände vid brottsplatsen kunde snabbt slå fast en rad olika omständigheterna. Tjuvarna hade tagit sig in via ett fönster i husets östra flygel och försvunnit ut ur en bakdörr i husets norra flygel. För att inaktivera inbrottslarmet hade gärningsmännen slagit av strömmen till fastigheten via ett proppskåp.

Polisen förhörde också en annan man. Han hade fått i uppdrag att sköta familjens akvarium och besökte huset dagen före inbrottet. Då hade han inte upptäckt något misstänkt eller några tecken på brott.