Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris egna avslöjande: Föddes med helt annat namn

06 okt, 2023, 05:00 

Chris O'Neill fick vid födseln ett helt annat namn.

Annons

Chris O'Neill har aldrig gjort någon hemlighet om att han är stolt över sitt arv. När han 2013, efter bröllopet med prinsessan Madeleine, tackade nej till prinstiteln var det med den stoltheten i ryggen.

Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaronBrand logo
Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaron

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, sa Chris bestämt till King Magazine 2018.

Chris O'Neill
Chris O'Neill.

Chris föddes med helt annat namn

Just frasen ”jag är Christopher O'Neill” hade kunnat låta helt annorlunda om Eva O'Neill fått bestämma. Då hade Chris i stället sagt ”jag är Nicolas O'Neill, min far var Paul O'Neill”.

Annons

För det var nämligen så att Chris först hette Nicolas. Eva O'Neill hade bestämt namnet själv, utan Pauls vetskap, och när han fick höra talas om hennes val såg han till att ändra namnet.

– Jag kom till världen och min pappa var med på kvällen. Sedan var han tvungen att åka i väg och kom hem dagen efter. Då sa min mor Eva att jag skulle heta Nicolas, att det var namnet hon hade kommit på. Då sa min pappa: "Glöm det, han är en Christopher". Och så blev det Christopher.

Eva O'Neill
Eva O'Neill bestämde först att Chris skulle heta Nicolas.

Döpte sonen till Nicolas

Ja, Nicolas varade inte mer än ett dygn. Namnet verkade dock falla Chris väl i smaken. Vi alla vet ju att hans son heter just Nicolas, även om det enligt Chris var faktiskt Madeleine som kom på namnet.

Annons

I en tidigare intervju med Expressen, i samband med prins Nicolas dop, förklarade Chris O'Neill bakgrunden till sonens namn: Nicolas Paul Gustaf.

– Paul efter min framlidna far och Gustaf förstår väl alla var det kommer från. Nicolas var det faktiskt Madeleine som hade kommit på från början och det passade mig bra.

Chris O'Neill
Chris O'Neill med hela familjen. Längst till vänster hittar vi prins Nicolas.

Foto: TT

Annons