Chris egna ord: Så är det att vara gift med Madeleine

Chris O’Neill och prinsessan Madeleine.

Chris O’Neills egna ord – om baksidan med att vara gift med prinsessan Madeleine.

Han älskar sin prinsessa. Men han hatar att bli smygfotograferad. En jobbig kombo om man heter Chris O’Neill.

Så det har blivit en del incidenter, och en av de mest uppmärksammade är Chris möte med en paparazzifotograf, en tidig förmiddag i New York. Chris var klädd i mjukisbyxor och t-shirt. Och blev så galet arg att han ”gav fingret” åt fotografen.

Chris säger nej – år efter år.

Chris O’Neill.

Prinsessan Madeleines man är ju en känslomänniska, det har han flera gånger erkänt själv. Och i sådana här lägen, när han står öga mot öga med en paparazzifotograf, så har han väldigt kort stubin:

– Faktiskt är det helt omöjligt, innan det hänt en, att förstå hur det är att vara förföljd av paparazzis. Det kan vara halv åtta på morgonen när du rastar hunden och ska till gymmet och plötsligt är de bara där och förföljer dig, skriker ditt namn, springer bredvid, cyklar intill, kommer i bil och vägrar lämna dig ifred bara för att få sin bild, säger Chris i den intervju som han och prinsessan Madeleine gjorde med Svenska Dagbladet efter sitt bröllop.

– Men visst har jag lärt av det att inte bli så arg. Men, du vet, man är mänsklig, och det finns en gräns för vad man kan ta utan att reagera.

Prinsessan Madeleine med Adrienne och en väninna på stranden i Miami.

Paparazzibilderna. En oundviklig del av livet för Chris och prinsessan Madeleine?

Det är just den där malande känslan av att vara ständigt övervakad som plågar honom mest. Och så förstås att behöva se sig själv på bild i träningsoverall när han är dödstrött efter en vaknatt med barnen.

Chris O’Neill om livet som prinsessmake

Men i magasinet King konstaterar han också att allt detta är en – kanske oundviklig – konsekvens av att vara gift med en prinsessa:

– Jag visste vad jag gav mig in på. Även om det förstås inte hindrar mig från att klaga för Madeleine med jämna mellanrum.

Och i dag, sju år senare, har Chris ändå blivit lite coolare och lärt sig att hantera situationen bättre. Och det finns mer på pluskontot: I jättestaden Miami är det helt enkelt inte lika många som känner igen Chris och hans prinsessa.

Prinsessan Madeleine framför stranden i Miami.

Miami. Här får Madeleine var härligt anonym!

Foto: TT.