Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris förändrad – därför vill han inte flytta till Sverige: ”Tidigare var han...”

19 okt, 2023, 08:00 

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall om varför Chris O'Neill vägrar flytta till Sverige.

Annons

Glädjebeskedet hann knappt dimpa ner innan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hastigt ångrade sig och bestämde sig för att skjuta upp flytten till Sverige med ett år.

Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaronBrand logo
Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaron

Beslutet förvånade Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, som redan inför flytten hade reagerat på nyheten och varit skeptisk till om den kameraskygge Chris verkligen skulle trivas i Sverige.

–Det vi vet är att det var Chris O’Neill som satte ned foten. Han vill inte flytta hem till Sverige nu, säger Johan T Lindwall när han intervjuas av Titti Schultz och Ebba von Sydow i P1:s Monarkerna.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine.

Därför vill inte Chris flytta till Sverige

För så är det, Chris har aldrig varit speciellt road av att bli bevakad, se när folk viskar och pekar eller försöker ta bilder, utan han vill kunna vara ifred och ägna sig åt sina affärer i lugnan ro.

Annons

– Jag kan inte se Chris gå en dag i november när det regnar i sidled på Nybrogatan, från Östermalmstorg ner mot hovstallet och alla tittar och vill plåta honom. Han hatar ju sånt.

Johan T har följt Chris O'Neill i flera år. Han känner väl till hur han en gång var och hur den han har blivit. Med åren har det skett en stor förändring i hans sätt att förhålla sig till Sverige.

– Han tycker det är jobbigt att vara Sverige, att vara en offentlig person i Sverige och tycker att han blir missuppfattad. Tidigare var han väldigt open minded, lite oförstörd och allt gick hans väg. Men i dag vill han inte flytta hit, han vill inte bo i Sverige och han vill inte bo i Stockholm.

Johan T Lindwall
Johan T Lindwall säger att Chris O'Neill inte trivs i Sverige.

Så kan det bli vid flytten till Sverige

Hur ska det då gå när Madeleine vill precis tvärtom? Hon har tröttnat på livet i USA och saknar vännerna i Sverige. Hon tycker även det är viktigt att barnen får en svensk skolgång.

Ja, om det ens blir en flytt i augusti nästa år återstår helt enkelt att se. Johan T Lindwall är inte så säker på den saken.

– De säger augusti 2024. Ja, låt oss se om det blir så. Det kanske blir en kombination, Chris blir kvar i New York eller Florida och sen har de ett hus här i Sverige som han pendlar emellan.

Foto: TT

Annons