Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Chris förändring med Madeleine – påverkar hela familjen

02 jul, 2024, 05:00 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine kommer att behöva steppa upp.
Annons
Här avslöjas Chris O'Neills verkliga relation till EstelleBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills verkliga relation till Estelle

Chris O'Neill har länge varit känd för att ogilla det kungliga rampljuset. I stället har prinsessan Madeleines make hela tiden varit tydlig med att han är en businessman, vilket också var anledningen till att han en gång i tiden tackade nej till prinstiteln.

Förra året fick vi dock se Chris mer än vanligt. För första gången på fem år deltog han under nationaldagsfirandet med kungafamiljen, och han var även på plats när kronprinsessan Victoria firade sin 46-årsdag på Öland.

Annons

Chris har tidigare fått kritik för att han inte dykt upp vid Madeleines sida när det vankats stora kungliga händelser, som exempelvis Nobelfesten och Victoriadagen, men frågan är om det inte blir ändring på den biten framöver.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har flyttat hem till Sverige.Patrick van Katwijk

Chris nya liv med Madeleine

För nu bor Chris och Madeleine i Sverige. Eftersom de flyttat närmare den svenska kungafamiljen, blir det också lättare att närvara på kungliga tillställningar.

Retorikexperten Elaine Eksvärd säger till Svensk Damtidning att Chris inte behöver bekymra sig så mycket om hur han uppträder i det kungliga rampljuset – det handlar mest om att vara sig själv.

Annons

– Jag tror på sympatieffekten och i Chris fall handlar det nog mer om att vara med, än att säga rätt saker, säger hon och fortsätter:

– Ska man se det till stereotypen amerikan så kan närvaron, eller icke-närvaron, misstas för amerikansk arrogans. Vi har alla fördomar men det säger ingenting om Chris intentioner, utan snarare något om våra fördomar.

Johan T Lindwall: ”Kommer vara tvungen”

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall är övertygad om att det kommer ställas högre krav på Madeleine – och således även Chris O'Neill.

Annons

– Hon kommer vara tvungen att ta ett ansvar, där hon kommer göra officiella uppdrag och synas i sina olika organisationer i en mycket större utsträckning än i USA. Vi kommer få se en väldigt flitig Madeleine. Det är jag övertygad om. Det kommer ställas krav på henne nu.

– Hon tycker det är jättejobbigt med uppmärksamhet och offentlighetens ljus, men nu när hon flyttar hem och är i Stockholm kommer hon inte ha några ursäkter för att inte kliva in och ta officiella uppdrag. Gör hon inte det i höst kommer det se jättekonstigt ut.

Prinsessan Madeleine
Johan T Lindwall är övertygad om att prinsessan Madeleine kommer få ta större ansvar.Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons