Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris förflutna på nätet borta – kontot finns inte kvar

29 okt, 2019, 19:00 
Av
Chris hemliga Instagram borttagen
Chris O'Neills Instagramkonto väckte uppmärksamhet när det avslöjades. Expressen rapporterade om vad de kallade för O'Neills "tabbe" – hans profilbild bar budskapet "fuck you". Men flera år efter händelsen är nu kontot borttaget – eller har bytt namn.
Annons
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’NeillBrand logo
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill

Det var 2013 som Svensk Damtidning kunde avslöja Chris O’Neills Instagramkonto.

Under signaturen Chrisoneill101 delade han med sig av bilder för sina nära och kära. Men det som väckte uppmärksamhet då – var O’Neills profilbild. Expressen kallade det hela för en “tabbe”.

Anledningen var hans profilbild som pryddes av två kuddar med orden “Fuck me” och “Fuck you”.

Drottning Silvia är alltid väldigt noga med att inkludera alla i samtalet, här syns hon prata med Madeleine och Chris när de var nyförlovade.
Chris O’Neills Instagram-konto är borta

Hovets dåvarande informationschef var fåordig när tidningen ställde frågor om O’Neills förehavanden på sociala medier.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag har vidarebefordrat frågan till honom men har inte fått något svar på om det är hans konto eller vad det är för bakgrund till det hela, sa Bertil Ternert då, 2013.

Chris O’Neills konto på Instagram är borta

Men nu, drygt sex år senare, är kontot borta. Antingen har det bytt namn – eller så är det borttaget.

Annons

Madeleines konto, som avslöjades i samma veva, finns fortfarande kvar, och följs av personer i hennes närhet.

Sofia och Carl Philip har engagerat sig mot hat på nätet

Det är oklart vilket liv Chris O’Neill för på nätet i dag. Men häromdagen kunde Svensk Damtidning avslöja att Sofia har inte ett men två hemliga konton på Instagram. Det ena kontot är för den allra innersta kretsen och har bara en dryg handfull följare. Det andra – som har ett snarlikt namn – har desto fler följare. Bland dem finns kända personer i prinsessans krets. Hon följer även flera personer – bland annat vänner och offentliga personer som hon uppmärksammat i sitt arbete, men även prinsens designbolag.

Sofia har två hemliga konton på Instagram

Förra veckan berättade hon själv om sitt liv på nätet.

– Självklart har vi ett liv på nätet, det kan man inte undgå, sa prinsessan Sofia när hon och prins Carl Philip i veckan lanserade den rapport om näthat som deras stiftelse Prinsparet har tagit fram.

– Det är så vi söker information, det är så vi tar reda på vad som händer i världen, det är vår lättaste och närmsta tillgång till information.

Foto: TT

Annons