Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris hemliga samtal i Sverige – ingen hade någon aning

17 apr, 2024, 06:00 
Tord Magnuson om mötena med Chris O'Neill.
Annons

När prinsessan Madeleine föll för Chris O'Neill, gjorde hon det i en finansman som var rätt ointresserad av att figurera i det kungliga rampljuset. Inte heller var han speciellt diskret med det.

Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaronBrand logo
Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaron

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O'Neill, min far var Paul O'Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det.

– Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O'Neill, sa han i intervju med King 2018.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine med maken Chris O'Neill.Pontus Höök / TT

Chris relation till kungafamiljen

Trots Chris beslut har han alltid varit välkommen i den svenska kungafamiljen. Ibland händer det att han dyker upp, ibland inte, men relationen till kungen och drottning Silvia tycks ändå vara välbevarad och uppskattad.

Det viktigaste är ändå att han är ett stort stöd för Madeleine. Och det verkar Chris vara, om man får tro Silvias fina ord om sin svärson i samband med giftermålet 2013.

– Vi är oerhört glada. Vår blivande svärson är en sådan trevlig person. Han är sympatisk och ger henne värme. Det stödet hon behöver ger han henne. Som alla människor behöver. En fin och trevlig person.

Annons

God vän med Tord Magnuson

En annan som tycker om Chris O'Neill är prinsessan Christinas make, Tord Magnuson. Även om de inte träffas så ofta, eftersom Chris är bosatt i USA, så ser de alltid till att prata ikapp när Chris är på plats i Sverige.

När kungen firade 50 år på tronen förra året, var Chris självklart på plats och då passade Tord på att utbyta lite ord med sin gode vän, berättar han för Svensk Dam.

– Ja, vi brukar prata om allt möjligt, precis som alla andra. Det kan vara allt från familj till jobb, säger Tord Magnuson.

Tord Magnuson
Tord Magnuson tycker om att prata med Chris O'Neill när han är i Sverige.Hans Shimoda/TT

Foto: TT

Annons