Chris iskyla mot Jonas på bröllopet – markerade inför alla

Chris O`Neills kyliga gest mot Jonas Bergström.

Chris O'Neill hade inte mycket till övers för prinsessan Madeleines ex, Jonas Bergström, till en början. Det märktes inte minst på den kyliga gesten han gjorde på bröllopet mellan nära vännerna Dag Werner och Natalie Rosta.

I april 2010 bröt prinsessan Madeleine och Jonas Bergström sin förlovning, och ett par månader efteråt mötte Madeleine som bekant den stora kärleken i Chris O’Neill. Den frostiga stämningen var dock kvar en lång tid efteråt, och det märktes inte minst när nära vännerna Dag Werner och Natalie Rosta skulle gifta sig året därpå.

Hade inte setts sedan separationen

Tillställningen, som var den höstens största societetsbröllop, skulle hållas i Gottröra och Madeleine, Chris och Jonas Bergström och hans nya kärlek Stephanie af Klercker var också inbjudna. En jobbig situation för Madeleine eftersom det inte fanns möjlighet för henne att hoppa av bröllopet då hon också var en av tärnorna. Hon och Jonas hade fortfarande inte träffats sedan de separerade och det skulle alltså bli första gången de sågs.

Enligt boken Madeleine: Prinsessan privat, skriven av Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T. Lindwall, hade Madeleine fått rådet av sina väninnor att se till att Chris fanns med i kyrkan, och efter mycket om och men lovade han att komma på bröllopet på lördagen. Dock var han tvungen att flyga tillbaka redan nästa morgon.

“Chris hade från början tackat nej till att komma på bröllopet. Det var en intensiv jobbperiod för honom och han hade egentligen inte tid att flyga till Sverige. Han hade redan haft flera veckors semester och behövde ta igen all förlorad tid på arbetet. Men när Madeleine nu bad honom att komma som ett stöd så tvekade han inte”, står det återberättat om händelsen i boken.

Chris kyliga gest i kyrkan – markerade framför alla

Tidigt på lördag landade Chris på Arlanda. Säpo var på plats och plockade upp honom och han kördes direkt till Hovstallet, och sedan eskorterades han till bröllopet ute i Gottröra av Madeleines kompis Emma Pernald, prins Carl Philips exflickvän. Madeleine var ju tvungen att vara på plats i förväg på grund av sin roll som tärna.

Det som sedan skedde vid kyrkan har beskrivits som klassiskt och oerhört kyligt av Chris. Chris hade aldrig träffat Jonas och när de möttes vid kyrkan blev stämningen väldigt spänd. Chris valde då att inför fotograferna som fanns på plats demonstrativt vända ryggen åt honom. Med hela sitt kroppsspråk visade Chris vad han tyckte om Jonas Bergström. Han vände honom ryggen.

“Chris visste hur hårt Madeleine hade tagit separationen och att det fortfarande var infekterat. Chris hade ingen respekt alls för Jonas Bergström och för honom var det fullständigt obegripligt hur Jonas hade kunnat vara otrogen mot Madeleine”.

Satt i varsin ände av festlokalen

Resten av bröllopet satt Chris och Madeleine i ena änden av festlokalen och Jonas med Stephanie i en helt annan ände – allt för att paren skulle få en så trevlig fest som möjligt. Jonas och Madeleine utbytte inte ett enda ord med varandra den kvällen och det fanns egentligen ingen anledning till att de skulle göra det.

Foto: TT Källa: Madeleine: Prinsessan privat