Chris liv i Florida när Madeleine är i Sverige

När prinsessan Madeleine åker till Sverige på uppdrag får Chris ta hand om barnen hemma i Miami.

Förra sommaren lämnade Madeleine kyliga London för solvarma Florida. Prinsessfamiljen har sedan dess hyrt in sig i ett stort hus i ett så kallat “gated community”, vilket innebär att vakter ser till att inga obehöriga släpps in innanför grindarna.

Här lever de i stort sett som vilken småbarnsfamilj som helst, och Madeleine har tidigare berättat att de har anammat både fredagsmys och lördagsgodis. Precis som många andra småbarnsföräldrar går de upp tidigt för att skjutsa barnen till förskolan och därefter går mycket tid åt till att köra barnen till sina respektive aktiviteter. Leonore ägnar sig till exempel åt balett, fotboll och tennis och Nicolas är, även han, intresserad av fotboll.

– Det är ett fulltidsjobb att bara vara en närvarande förälder i skolan där! Inte konstigt att det blivit ett sånt där uttryck, ”soccer mom”, för det är verkligen så, sade prinsessan Madeleine i en intervju med tidningen Mama.

Chris tar hand om barnen

När det är dags för Madeleine att åka till Sverige krävs det därför extra mycket pusslande från Chris O’Neills sida för att få vardagen att gå ihop. Han har som bekant ett eget kontor hemma i huset och arbetar hemifrån för att kunna vara med barnen så mycket som möjligt. När Madeleine åker till Sverige är det Chris som får ta hand om allt det praktiska med barnen och deras aktiviteter, samtidigt som han ska bedriva sin affärsverksamhet.

I Florida har de också skaffat ett helt nytt nätverk och föräldrarna i barnens klasser hjälps åt, vilket sannolikt är en stor hjälp för Chris.

Ibland blir det dock svårt att få ihop pusslet och det blev tydligt när prinsessan reste till Sverige för boklanseringen av hennes nya bok Stella och hemligheten i juni i år. Eftersom barnen blev sjuka i samma veva fick Chris stanna kvar i Florida medan prinsessan flög med lilla Adrienne.

– Till slut blev det så att Chris och jag fick dela på oss, han blev kvar i USA med sjuka barn och jag tog med mig Adrienne. Så jag lyckades komma hem till boklanseringen, sade hon i intervjun med Mama.

Foto: TT