Chris mamma stoppas från att träffa Silvia – orden som förändrade allt!

Det blir med största sannolikhet ingen återförening mellan Eva och Silvia i år.

Eva O'Neill hade stora planer inför sommaren.Nu har dessa gått om intet.

Eva O’Neill är en kringflackande själ. Hon har bott i London och Österrike, vissa uppgifter pekar på att hon även vistats en sväng i Tyskland, och hon har rört sig i USA (där hon blev nära vän med Donald Trumps exfru Ivana).

Men på sommaren brukar man veta var man kan hitta Eva. Då är det nämligen dags för hennes stora hjärteprojekt, Amadeushelgen, att gå av stapeln.

Eva O’Neill stoppas från att träffa Silvia

Det blir med största sannolikhet ingen återförening mellan Eva och Silvia i år.

Det blir med största sannolikhet ingen återförening mellan Eva och Silvia i år.

Amadeushelgen är en välgörenhets- och musikgala som hålls i 1700-talsslottet Schloss Leopoldskron utanför Salzburg. Eva var med och grundade festligheterna tillsammans med vännen och mångmiljardären Donald Kahn. Pengarna som samlas in under helgen går till utvecklingen av Salzburgs musikfestival och galan brukar locka både societet och hollywoodkändisar. När galan hade premiär, 2003, var prins Charles hedersgäst.

Galan brukar också vara ett av få tillfällen då Eva har en chans att träffa kungen och drottningen Silvia. Så sent som i fjol var vårt kungapar på plats i Salzburg, inbjudna av Eva såklart. Då fick de också tillfälle att träffa Chris O’Neills systrar,  Tatjana d’Abo och Natascha Abensperg und Traun.

Men i år, i och med coronavirusets utbredning, är det högst osäkert om Amadeushelgen kommer att äga rum. Vi har tidigare kunnat följa hur festlighet efter festlighet blivit inställd för att minska smittorisken.

Den stora risken

I Österrike fruktar man dessutom en andra våg.

– Viruset har inte “åkt på semester”, det har inte lämnat Österrike, det är fortfarande kvar, har statsanställda forskaren Niki Popper sagt på en presskonferens.

Dessutom är det oklart om drottningen och kungen kommer att vara redo att resa. Än så länge avråder Folkhälsomyndigheten från alla icke nödvändiga utlandsresor.

Det kan komma att förändras fram emot augusti, när galan arrangeras, men inget vet säkert.