Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris och Madeleine visar upp samlingen – så mycket är lyxklockorna värda

20 okt, 2022, 13:30 

Chris O'Neills klocksamling är värd flera miljoner kronor!

Annons
Madeleine & Chris: 19 oförglömliga kärleksögonblickBrand logo
Madeleine & Chris: 19 oförglömliga kärleksögonblick

Att Chris O'Neill har ett gediget och sällan skådat intresse för klockor är inget nytt. I flera år han samlat och byggt upp en samling Rolexklockor till ett värde av flera miljoner.

Nej, prinsessan Madeleines make har aldrig gjort någon hemlighet av att han är en sann klockfantast, och det har tidigare rapporterats att äger drygt 20 Rolexklockor.

Men klockarsenalen rymmer även andra märken. I samband med lanseringen av Apple Watch avslöjade Chris O'Neill att han tänkte köpa en och ha på sig den på gymmet.

Annons

– Jag tillhör en grupp killar som älskar att samla på mekaniska klockor, inget kommer att förändra det. Men Apple-klockan är en rolig sak på sidan av som är ganska användbar, sa han till Wall Street Journal.

Rolex Submariner

Men främst är det Rolexsamlingen som gjort Chris O'Neill till en uppmärksammad och känd klockälskare.

Bland annat äger han en Rolex Submariner i blå färg till ett värde av 35 000 kronor. Med klockan kan han dessutom simma ner till 300 meters djup.

Den beskrivs som en ”vardagsklocka” och är ett säkert köp för alla som vill ha en klocka som inte tappar i värde.

Chris O'Neill och prinsessan Leonore
Chris O'Neill med sin Rolex Submariner.

Rolex Daytona ”Big Red” Chronograph

Chris O'Neill är även stolt ägare till Rolex Daytona ”Big Red” Chronograph. Den är en vintageskönhet med svart urtavla. I urtavlan lyser även namnet ”Big Red" i sin präktiga, röda färg.

Annons

Klockan säljs inte längre i butik. Enligt tidigare uppgifter till Svensk Damtidning måste man köpa den på andrahandsmarknaden och vid en auktion landar priset på mellan 800 000 till en miljon kronor.

– Den är i princip omöjlig att komma över. Kan bara köpas via vintagehandlare eller auktion, har klockexperten Jesper Marchesini tidigare sagt.

Rolex Daytona ”Big Red” Chronograph
Chris O'Neill med sin Rolex Daytona ”Big Red” Chronograph.

Rolex Daytona ”Paul Newman” Chronograph

Klockan har beskrivits som Chris O'Neills mest exklusiva. När klockan lanserades var den dock inte speciellt uppskattad, köparna gillade nämligen inte siffrornas typsnitt i de mindre urtavlorna.

Annons

Men värdet gick upp när produktionen minskade och den var även en personlig favorit hos Paul Newman.

För att lägga vantarna på modellen får man betala omkring en miljon kronor.

Chris O'Neill
Chris O'Neill bar den exklusiva lyxklockan 2015.

Chris O'Neills lyxgåva till Madeleine

Chris O'Neill har även varit generös med att föra sitt intresse vidare. Prinsessan Madeleine fick en Rolex Datejust från sent sjuttio- eller tidigt åttiotal som gåva från maken.

– Madeleine och Chris har valt två olika modeller av Daytona och årtal. Madeleines skulle jag tro är från 1997 eller 1998. I dag skulle hon få mellan 65 000 till 70 000 kronor om hon sålde klockan. I affär kostar den över 100 000 kronor. Den är en raritet med tanke på att det är en äldre modell, har butiken Nymans UR berättat.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine med sin exklusiva Rolexklocka.

Foto: TT

Annons